"James Bond" kaller han seg "James Bond" kaller han seg foto: Oddvar Wangberg
2. januar 2012

‘James Bond’ sykler 2 timer daglig

Skrevet av 
De fleste som har vært i Pattaya noen ganger har sett ‘Gullmannen’ på sykkel.

AV: ODDVAR J. WANGBERG

‘My name is Bond, James Bond’, sier Gullmannen, som sykler 365 dager i året rundt i sentrum av Pattaya. Vi stoppet ham i Third Road og spurte om et intervju. Han var raskt ute med svaret: ‘Hvor mye betaler du, da?’ Vi fikk ham imidlertid raskt myknet opp, og han begynte å fortelle om seg selv, helt gratis:
- Hver dag kommer det en masse fulle og bråkete mennesker og vil prate med meg. Jeg blir automatisk avisende når de begynner og plukke på meg, da sykler videre - som en julestjerne.
Han fortsetter: - Politiet og ordføreren i byen kaller meg bare for Gullmannen og vil jeg skal sykle foran i mange av de parader og eskorter som arrangeres her.
- Hvorfor heter du James Bond?
- Vår lokale prinsesse så meg en gang i en parade og kalte med James Bond 007, og etter det er jeg blitt hetende det.

Fra London
- Men hvem er du egentlig, og hvor gammel er du?
- Det jeg vil si er at jeg er fra en litt høyere middelklasse i London. Jeg er verken gal, homoseksuell eller tidligere skuespiller, men synes det jeg gjør er både moro og koselig.
Vi anslår hans alder til rundt 50 år. Vi spurte om han syklet med all den falske gullpynt for å få oppmerksomhet.
- Ja, hvis det kommer noe positivt ut av det til glede for menneskene og andre i byen, så liker jeg oppmerksomhet, sier Gullmannen, og fortsetter:
- Å sykle i byen gjør at jeg holder meg i god form, og trafikken er det ikke noen problemer med fordi alle slipper meg høflig frem. Jeg poserer gjerne et øyeblikk her og der for de som ønsker å ta bilder og video av meg. Det eneste negative med dette er at sykkelen og uniformen er varm og tung, mye svette må jeg leve med.

Droppet tv, alkohol, røyk
Gullmannen sier at han ønsker et harmonisk liv i Thailand, og derfor har han ikke telefon eller tv, og har ikke drukket alkohol på 30 år. Naturlig nok er han også ikke-røyker.
- Hvilke venner har du her?
- Mine bekjente og venner er vakre kvinner samt noen forretningsfolk og byråkrater som jobber i kommunen samt noen få utvalgte kamerater. Et liv på en barkrakk slik som de fleste engelskmenn gjør når de kommer hit er ikke min stil, sier Gullmannen, som har sett seg lei på tatoverte engelskmenn som bråker og drikker seg fulle.
De som ønsker å ta Pattayas lokale James Bond nærmere i øyesyn kan dra ned til Central Festival kjøpesenter på Beach Road mellom 20.00 og 21.00. Da vandrer han rundt i en litt annen type uniform der og viser seg frem.
- Jeg liker å holde meg i form, men å løpe i skog og mark er kjedelig, der er det jo ingen mennesker, avslutter engelskmannen.

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge