2. november 2011

Hvidsten gir kjøperne ultimatum

Skrevet av 

De som kjøpte leilighet av Hvidsten Group har fått valget mellom en ny leilighet i det relanserte prosjektet eller å betale 40 prosent for å slippe ut av kontrakten. De som ikke svarer vil få søksmål mot seg i thailandsk rett.

AV: DAG A. EKEBERG

31. oktober var svarfristen som ble gitt i en e-post som Arne Hvidsten 5. oktober sendte ut til alle som har skrevet kontrakt om kjøp av leilighet i ‘The Beach’ på Jomtien, som nå relanseres under navnet ‘The Grand Oriental’. De som ikke svarte innen den dato kan ifølge Arne Hvidsten forvente seg en rettssak i Pattaya. Han viser til en rettskraftig dom fra Pattaya 31. august 2010, hvor Hvidsten Group opplyser at de fikk medhold i at de hadde overholdt kjøpekontrakten, og saksøkeren, en kjøper som mente at prosjektet var for mye forsinket, ble dømt til å følge kontrakten. Byggestart på prosjektet var opprinnelig satt til 1. september 2008.
Prosjektet til Hvidsten består av to ‘tårn’. I det relanserte prosjektet vil tårnet nærmest stranden bygges først. Dette skulle opprinnelig være et hotellbygg, men blir nå bestående av leiligheter. Kundene får muligheten til å bytte sin opprinnelige leilighet i tårn 2 med en leilighet i tårn 1. Vi spurte Arne Hvidsten om det var mulig å velge en billigere leilighet enn det man opprinnelig hadde skrevet kontrakt på:

- Vi er positive til å ha en dialog med de av våre eksisterende kunder som, i lys av tiden som har gått, nå har fått et endret behov.

- Standard kompensasjon
De som reforhandler kontrakten får godskrevet renter i forsinkelsesperioden tilsvarende innskuddsrentenivået i Thai Military Bank.
- Hva er innskuddsrenten man kan regne med i Thai Military Bank for tiden?
- Dette er en standard kompensasjon ved forsinkelser som vi kan bekrefte at de fleste utbyggere i Thailand benytter seg av. Rentenivået er kanskje lavt i dagens marked, men dette kontrolleres jo ikke av oss. Innskuddsrenten hos TMB er i dag omtrent den samme som for en ordinær konto i for eksempel DnbNor, rundt 1% p.a. Når det er sagt, vil vi nok tilby våre eksisterende kunder en bedre kompensasjon enn dette, i form av gode prisavslag nye kunder ikke vil kunne få.

Saksøkes for 50 prosent
Hvidsten sier at han selvsagt ønsker at flest mulig reforhandler avtalen. De som ikke overholder avtalen vil bli saksøkt for 50 prosent av den opprinnelige kjøpesummen. Han sier om de som har sluttet å betale:
- De som har skrevet en kjøpekontrakt med oss uten å ha overholdt sine forpliktelser i henhold til denne, samtidig som de har ignorert alle våre henvendelser, bør forstå at de har hatt en indirekte skyld i utsettelsen av prosjektet.
Hvidsten synes ikke 40 prosent er en urimelig sats å betale for folk som vil ut av kontrakten:
- En thailandsk domstol har fastslått at kundene våre er bundet av kjøpekontraktene de har inngått med oss. Vi behøver derfor ikke å tilby kundene alternativer, men har valgt å gjøre det, da vi alltid ønsker å unngå rettslige konflikter.
Ferdigstillelse av tårn 1 er satt til 15. desember 2014. Hvidsten Group tilbyr inntil 70% finansiering via en bank i Singapore med 5,25% rente over inntil 20 år. Lånet er avhengig av betalingsevne og kreditthistorie, og har kun leiligheten som sikkerhet.

Thailands Tidende utgave 9/2011

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge