[ annonse ]
3. november 2011

Stjal støttennene fra levende elefant

Skrevet av 
[ annonse ]

En veldedig stiftelse for aldrende elefanter i Hua Hin fikk sitt livs sjokk 7. oktober. Tyver hadde bedøvet en 24 år gammel hannelefant og skåret av begge støttennene, som kan selges for over 1 million baht på det svarte markedet.

Stiftelsen heter Hutsadin Elephant Foundation. Frivillig medhjelper og pressekontakt er briten George M Elderton, og han forteller her om angrepet:

- Elefanten Sang Chan var nære døden med store blodtap og skader. Nå har han vært i behandling her noen dager og vi kan konkludere med at han overlever. Politiet i Hua Hin etterforsker saken.
Stiftelsen drives at tre lokale thailandske forretningsmenn, med medhjelpere blant utlendinger. For tiden er alle medhjelperne engelske, men de har hatt skandinaviske medhjelpere tidligere, deriblant en dansk dame som nylig sluttet. Stiftelsen har som formål å redde gamle, skadede eller mishandlede elefanter. Når dyrene ikke lenger kan jobbe er de ikke noe verdt for eierne og da er det stiftelsen trer til. De jobber nå med å skaffe donasjoner til å kjøpe mishandlede elefanter. De ønsker seg også en motorisert løfteanordning som kan hjelpe elefanter som har falt og ikke klarer å reise seg på beina igjen.

Stiftelsen ligger ca. 4 kilometer fra sentrum i Hua Hin på 3218-veien til Pala-U. Elderton ber om at stiftelsen ikke forveksles med en ‘Elephant Village’ som ligger i nærheten, men som etter hans utsagn kun er ute etter best mulig avkastning fra turistnæringen. (dae)

Thailands Tidende utgave 9/2011

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)