2. november 2011

Billige AirAsia trolig til København

Skrevet av 
AirAsia er kjent for sine latterlig lave kampanjepriser og gunstige tilbud på enveisbilletter. Nå dukker de også trolig opp på København Lufthavn.

AV: TERJE ENGØ

Flyselskapet AirAsia, som er kåret til verdens beste lavprisselskap, vil
opprette flere ruter til Europa. København er en destinasjon selskapet nå har sett seg ut. Dette bekrefter leder for ruteutvikling ved København Lufthavn. AirAsia flyr allerede fra Kuala Lumpur til London og Paris.
For norske reisende vil det å benytte seg av AirAsia mellom Thailand og Norge medføre flybytte både i København og Kuala Lumpur. I hvilken grad reisende vil være villig til dette, er avhengig av pris. Ser en på tilbud som AirAsia i perioder har på andre ruter, tyder mye på at de kan bli svært konkurransedyktige.

Øker sterkt
Air Asia har for øyeblikket 11 fly av typen Airbus 330 og 340. Dette er samme fly som blant annet SAS bruker på sine interkontinentale ruter. Planen er å tredoble antallet langdistansefly innen 2019. Allerede neste år får selskapet levert fem nye slike fly.
Air Asia, som mange nordmenn bosatt i Thailand har brukt i forbindelse med visaturer til Malaysia, eller for feriereiser til Bali og andre steder i Asia, har forbindelse til 35 ulike asiatiske destinasjoner.
- Vi har hatt forhandlinger med AirAsia i lang tid, tid, opplyser leder for ruteutvikling ved København Flyhavn, Ole Wieth Christensen. Han vedgår i et intervju med Jyllandsposten at det er flere europeiske flyplasser som gjerne ser at AirAsia innlemmer dem i deres rutenett. Men mye tyder på at AirAsia ser med stor interesse på det skandinaviske markedet.

Billige enveisbilletter
AirAsias eksisterende flypriser fra London til Bangkok og retur er ikke spesielt konkurransedyktige etter at Qatar har presset prisene på tur/
returbilletter til rundt 4500 kroner fra Oslo, og billetter fra København til Bangkok helt ned i 3450 danske kroner i senere tid. Men AirAsia tilbyr i motsetning til mange selskaper enveisbilletter uten at disse koster mer per vei enn om en kjøper tur/retur. Skulle du nå velge en enkeltbillett til London i februar fås den enkelte dager for under 2000 kroner. Selv med tillegg av 317 kroner for en billett med Norwegian til Oslo, samt diverse tillegg for bagasje, blir det en svært rimelig reise.
Som oftest tilbyr både Norwegian, Cimber Air og SAS rimeligere enveisbilletter fra København til Oslo enn hva de gjør fra London. Klarer AirAsia å tilby samme priser på en rute til København som de i dag gjør til og fra London, vil det i fremtiden bli mulig å reise en vei, til eller fra Bangkok, for rundt 2000 danske kroner. Et søk på sas.no for å få pris på en enveisbillett Oslo - Bangkok rundt 15. februar neste år gir en pris på astronomiske 10.894 kroner. Billigst er Aeroflot som skal ha 3591 kroner, billigselskapet Air Berlin 3810 og Egypt Air som skal ha 4274 kroner. Det gjør AirAsia svært konkurransedyktig på sine enveis billetter. I tillegg til cirka 2000 danske kroner vil en reisende fra eller til Oslo legge til billettprisen mellom København og Oslo. Når dette skrives tilbyr Cimber Sterling en vei Oslo - København for 675 danske kroner, Norwegian 199 kroner og SAS 451 kroner. Slike lave priser
innebærer selvsagt at det planlegges i god tid. Husk at både Norwegian og Cimber har gebyrer som raskt gjør at det kommer både en og to hundrelapper i tillegg på prisen.

Se etter kampanjene!
AirAisa har ofte kampanjer hvor billetter tilbys til latterlige priser. En vei til Europa har noen ganger vært tilgjengelig til under en norsk tusenlapp. Dessverre er disse kampanjene av kort varighet. Det kan være lurt å melde seg på deres nyhetsbrev skal du kunne få informasjon tidsnok til å kunne kjøpe før de billigste billettene er revet bort. Også prisene i høysesonger kan være svært fordelaktige hvis de kjøpes i god tid.
Selskapet flytter i februar neste år sine avganger i Storbritannia fra flyplassen Stanstead til Gatwick. For nordmenn gjør dette flyselskap-et atskillig mer interessant da det er mulig å få rimelige billetter med Norwegian til Gatwick.
Langdistanseflyvningene til Air-Asia opereres av et datterselskap som har navnet AirAsia X. Passa-sjerene merker ingen forskjell verken på fly eller kvalitet.

Thailands Tidende utgave 9/2011
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge