Per Humstad Per Humstad foto: Dag A. Ekeberg
2. november 2011

Trøndersk datahjelp i Pattaya

Skrevet av 
Per Humstad lager hjemmesider for forretningsdrivende i Pattaya. Og tilbyr også andre tjenester, som datahjemmehjelp til pensjonister. Firmaet hans Sircon Asia merker nå pågangen etter to år her nede.

AV: DAG A. EKEBERG

Per Ingar Humstad jr, født og oppvokst på Lade i Trondheim, skulle egentlig bli snekker. Men like etter ferdig utdannelse fikk han epilepsi, og dermed var snekkeryrket for farlig. Han jobbet etter dette som selger i åtte år. I den tiden utviklet han en sterk interesse for data, og ble dermed snappet opp av et lite datafirma ved navn Internettservice AS i Trondheim. Senere jobbet han for Kvalito IT og Web Dynamic AS, som ble kjøpt opp av hans nåværende moderfirma Sircon Norge AS.
Per Humstad kom til Thailand første gang i mai 2009. 1. september samme år flyttet han hit permanent. Han drev i starten fjernarbeid for sin norske arbeidsgiver Sircon Norge AS, men ble raskt enig med ledelsen om isteden å opprette et datterselskap - og Sircon Asia Co.,Ltd. ble født.

- Varierende kvalitet i Pattaya
- Vi ser at en del av våre konkurrenter blant de thailandske webfirmaene leverer statiske sider. Når man får behov for å utvide nettsatsingen må man da starte fra bunnen av igjen, sier Humstad, som har notert seg at mange av firmaene i Pattaya-området ligger flere år etter Europa når det gjelder webdesign. Han har sett gode firma i Bangkok, men i Pattaya har han altså ikke blitt veldig imponert. - Jeg ser nok av grelle farger og blinkende tekst på websider her i byen, og mange virker å ligge langt etter i utviklingen.
Humstad påpeker at han driver en liten og intim virksomhet: - Her er det ikke noe sentralbord, hvis en kunde trenger hjelp er det bare å ringe meg direkte. Jeg er stolt av å kunne yte god service til kunder, slik at de anbefaler oss videre.
Den første kunden var restauranten Lille Trondhjem i Bangsarey. Innehaver Tor Melkstadvik var fornøyd med sine nye websider, ryktene spredde seg, og nye kunder kom til. Humstad er også mannen bak Thailands Tidendes nye webforum.

Datahjemmehjelp
Sircon Asia tilbyr nå også datahjemmehjelp:
- Dette er blitt populært blant pensjonister her nede, som føler seg mer komfortabel med en norskspråklig datamann, sier Humstad. Han reiser ut til kundene og sjekker datamaskin og programvare og sørger for at viruskontrollen er god.
Firmaet planlegger en utvidelse fra årsskiftet, fra dagens kontor hjemme hos Humstad til nye lokaler med flere ansatte. Han vil også tilby produksjon av video og markedsføringsmateriell.
- Det er veldig godt å ha et solid norsk firma i ryggen, sier Humstad. - Kundene våre vet at websidene ligger trygt i Norge med support 24 timer i døgnet
- Vi kan levere webløsninger fra 7500 baht og opp i hundretusenbahtklassen, det er avhengig av kunden. Noen trenger en helt enkel løsning, og ingen jobb er for liten for oss.
Humstad påpeker at uansett hvor enkel en webløsning er, så blir den levert som en såkalt dynamisk løsning. Det vil si at det er et publiseringssystem knyttet til en database, og systemet kan enkelt utvides uten at man må starte helt på nytt.


Sircon Norge AS:

Firmaet er basert på Flatåsen utenfor Trondheim. De satser på å være en totalleverandør innen både programvare, webdesign og webhotell. Firmaet hadde i 2010 sju ansatte og en omsetning på nærmere 5 millioner kroner.
Sircon Norge AS leverer gjennomsnittlig tolv nye nettløsninger i måneden. Dette er både nytt design for de som ikke har nettsted fra før, samt redesign for kunder med eksisterende nettside.
Sircon Norge AS er resultat av flere års samtaler mellom Terje Dahlahaug og Gudjon Gudjonsson. Kombinasjonen av Dahlahaugs mangeårige erfaring innen digitale tjenester, reklame, aviser med mer og Gudjons mangeårige erfaring innen drift av webservere ga som resultat dagens Sircon Norge AS.
For å komme inn på allerede etablert marked innen webhotell ble det besluttet å kjøpe et lite men godt etablert selskap, Sircon AS. Sircon AS ble startet i 1997 og ved overtakelsesdatoen i mars 2008 hadde Sircon AS en omsetning på rundt 1,2 mill. kroner.
Neste steg var å anskaffe kompetanse på høyt nivå innen webdesign. Som et ledd i den prosessen kjøpte Sircon Norge AS selskapet Web Dynamic AS hvor flere ansatte ble med over til Sircon.
Sircon Norge AS har spesialisert seg på drift av Linux/Unix-baserte servere med såkalt Cpanel/WHM som administrasjonssystem.

Thailands Tidende utgave 9/2011
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge