2. november 2011

Kåre solgte VIP-reiser

Skrevet av 
Det eneste norske reisebyrået i Thailand har skiftet eier. Nå blir det mer fokus på helsereiser.

AV: DAG A. EKEBERG

Selskapet Proff Norway har kjøpt reisebyrået VIP-reiser fra Kåre Anmarkrud - kjent fra Kåres Partybar. Det er Oskar Jørgensen, som eier 60 prosent av Proff Norway, som har forhandlet frem kjøpet i samarbeid med sin partner Øystein Larsen. Jørgensen drev helsestedet Baan Sabaijai i Pattaya inntil nylig, men det er nå leid ut til andre formål. Isteden bygger Jørgensen et nytt helsesenter i That Phanom i nordøstlige Thailand. Tom Stenshavn, som er daglig leder i VIP-reiser og har bygget opp firmaet fra starten, blir værende i samme posisjon.

Helse- og sykkelturer
Vi spurte Jørgensen:
- Du sier at de ansatte blir værende i VIP. Betyr det at reisebyrået vil fortsette driften som tidligere? Er det deler av virksomheten som blir droppet, eventuelt erstattet med nye ting?
- Vi vil utvide med sykkelturer for vanlige tråsykler. Vi satser også på turer for funksjonshemmede og eldre. Det nye senteret vårt i That Phanom har kun 9 rom, så det blir kun en liten del av helsereisene. Dette senteret begynner også nå å nærme seg fullbooket med pleietrengende fra Norge.
- Var det muligheten til en synergieffekt med Proff Norway som gjorde at dette kjøpet var interessant?
- Ja, det er riktig. For eksempel er ikke turer på tråsykkel så forskjellig fra MC-turer som VIP har erfaring med. Likeledes kan jo VIP enkelt brukes til å arrangere helsereiser, sier Jørgensen.

Kåre med nye planer?
Vi tok også en prat med selgeren Kåre Anmarkrud. Han sier at hans viktigste krav var at alle de ansatte fikk beholde jobbene ved et eventuelt salg, og det har de nye eierne ikke hatt noe problem med, sier han.
- Har du noen nye planer eller forretningsideer nå?
- Jeg ønsket vel å frigjøre meg litt og få mer tid til familie og meg selv, men jeg kjenner meg selv så godt at jeg klarer nok ikke å sitte stille lenge før nye ideer dukker opp, sier han.

Thailands Tidende utgave 9/2011
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge