annonse:
27. oktober 2011

Kirkefolk på sykkel Nongkhai-Surin

Skrevet av 

Sjømannskirken i Pattaya kom nylig hjem fra en 570 kilometer lang sykkeltur.

Av: Oddvar J. Wangberg

Formålet med turen var å lage et annerledes tilbud til Sjømannskirkens brukere, promotere kirken, og møte nordmenn i Isan-området. Turen gikk over seks dager og den lengste etappen var på 134 kilometer.

Sjømannsprest Jan Olav Johannessen forteller:

- Det ble noen enkle tilstelninger underveis på noen av de stedene hvor vi annonserte at vi ville være på kveldene. Vi var tolv menn og en kvinne som startet 'Tour d’Isan' den 7. oktober fra Nong Khai ved grensen til Laos. Tre syklister forlot oss etter to dagers sykling, men det var avtalt på forhånd. Sjåføren Manee fulgte etter hele veien og sørget for at alle fikk den hjelpen de trengte.

- Vi hadde også med svenske Bjørn som på sin glimrende måte og med mye humor sto opp mot tolv nordmenn som likte svenskevitser.

Turen foregikk uten problemer, men det kunne ha gått veldig galt da en bil rett etter starten passerte syklistene i stor fart med bare centimeters klaring.

- Den siste etappen på 50 km var torsdag 13. oktober. Vi avsluttet i Surin og møtte en del nordmenn til en uformell avslutningsmiddag på en norsk bar/restaurant. Endelig kunne vi slappe av og glede oss. Vi hadde alle klart den store styrkeprøven, og nå skulle det bli godt å komme hjem til Pattaya, forteller Johannessen.

Sjømannspresten forteller også litt om sin egen opplevelse:

- Jeg har aldri syklet så langt i hele mitt liv. Den første etappen på 61 km var den verste. Da opplevde jeg at noe var galt. Jeg ble svimmel og uvel men skjønte etter hvert at det var væskebalansen i kroppen som var årsaken. Ting gikk mye bedre etter hvert.

Lest 2490 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien