2. oktober 2011

Bløff om hoteller på nettsted

Skrevet av 
Populære Trip Advisor beskyldes for falske anmeldelser. Agoda kan være et godt alternativ.

Nettstedet Trip Advisor dukker svært ofte opp når du søker på et hotellnavn på internett. Skal en bestille et hotellrom i Thailand, kan det være greit å lese hvilke erfaringer andre har med hotellet. På Trip
Advisor er det de reisende som forteller om sine erfaringer og gir hotellene en såkalt rating.

Nå viser det seg at en av fem anmeldelser, hel 10 av 50 millioner anmeldelser på Trip Advisor er falske, skriver den britiske avisen telegraph.co.uk. Trip Advisor har etter at dette ble avdekket måtte endre slagord på den engelske versjonen. På den norske var det ikke foretatt endringer når dette blir skrevet. Der sto det fortsatt; ”Få sannheten. Dra deretter”.

Tanken bak nettstedet har vært å bygge opp en skare av reisende som forteller om hoteller de har bodd på, og gir disse en såkalt rating. Det populære nettstedet har hele 65 millioner besøkende hver måned.
På den norske siden står det: ‘TripAdvisor har verdens mest betrodde reiseråd. Finn og bestill et praktisk og komfortabelt hotell, eller finn et feriested for et minneverdig opphold, se andre reisendes oppriktige råd om hvor du bør bo, spise og bli underholdt. Besøk våre travle reisefora og få svar på alle spørsmålene dine før du drar’.

Det hele ble oppdaget etter at mange hoteller som var gitt en rating klaget til selskapet KwikChex.com som hjelper bedrifter i å ivareta deres image på nettet. Om de falske anmeldelsene er laget av ansatte i Trip Advisor eller hoteller som vil sverte sine konkurrenter er ikke avklart. Det er heller ikke avklart om det motsatte skjer, at hoteller selv legger inn falske anmeldelser hvor de skryter av seg selv. Det eneste som så langt synes klart er at en ikke skal legge for mye vekt på verken anmeldelser eller rating av et bestemt hotell.
Da kan en webtjeneste som Agoda gi en bedre pekepinn. Her er det nemlig kun folk som har bestilt hotellrom via disse websidene som skriver anmeldelser. Det betyr at man har en bedre kvalitetssjekk, og det gjør det litt vanskeligere å lure systemet. (tee/dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2011)
Lest 1993 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007