2. oktober 2011

Skal du ta deg råd til direktefly?

Skrevet av 
Fortsatt er det mulig å finne gunstige tilbud på direkteruten fra Oslo med Thai Airways - dog ikke hvis man snakker romjul. Vi har sett på hva du sparer på andre alternativer, og hvor mye ekstra tid det tar.

AV: TERJE ENGØ

Det er fortsatt drømmerpriser for de som skal til Thailand. Selv om råoljeprisen har stabilisert seg rundt 110 dollar, er det ikke drivstofftillegg flyselskapene snakker om nå. Det er kampanjer og billige priser på billetter til Thailand. Nykommeren Qatar som begynner flygninger fra Oslo i oktober, har nå kommet med priser rundt 4500 kroner.
Reiser du ut 22. oktober med retur 14. november tilbyr Qatar en billett til 4515. Den har dessverre lang ventetid i Doha. På vei ut er det 8 timer og 15 minutter venting, og på returen grusomme 20 timer og 10 minutter. Når ventetiden blir så lang er det nok mange som ikke stusser med å legge i overkant av 2000 kroner på billettprisen og fly direkte med Thai Airways. Deres pris på samme reisedatoer er 6754 kroner.

Lange mellomlandinger i julen
Har du planer om en billig billett til jul, er det på tide å kjøpe. På vårt søk med utreise 19. desember og retur 3. januar er Aeroflot alternativet hvis du skal telle på pengene. En total reisetid på hele 56 timer og 30 minutter tur/retur er hva du får for 6173 kroner. Legger du på i overkant av 1700 kroner kan du reise med Etihad og Lufthansa. Da tar reisen rundt 19 timer hver vei. Det er til å leve med. Aeroflots rimelige billett innebærer en hjemreise på 33 timer og 25 minutter. Det betyr et opphold på bortimot ett døgn på flyplassen i Moskva.
Er du litt mer fleksibel, og kan strekke juleferien, er det fortsatt mulig å finne gode tilbud. Blant annet fant vi en tur/retur billett med Thai Airways med utreise 15. desember og retur 10. januar til 7137 kroner. Ikke bare var dette en nonstop flyvning, det var også den billigste billetten disse datoene.

Ikke bare positivt på web
I og med at en del reisebyråer ofte har kampanjebilletter tilgjengelig som ikke legges ut på nett - og derved er å se for alle konkurrenter, så kan det lønne seg å ringe rundt til ulike reisebyråer. I tillegg til at du kanskje får en rimeligere billett, får du hjelp fra erfarne konsulenter til å finne den mest behagelige reisen. Servicen til mange av selskapene som selger billetter på internett har blitt gjenstand for atskillige spaltemeter med dårlig pressedekning. Noen selskaper har fraskrevet seg alt som heter ansvar når noe uforutsett har oppstått, eller de har gjort åpenbare feil ved utstedelsen av billetter.
Uansett er det lurt å sjekke nettsteder som www.finn.no, www.kelkoo.no, www.travelmarket.no og www.momondo.no for å orientere deg om hva som er normale priser på det tidspunkt du ønsker å reise.

(Thailands Tidende utgave 8/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge