2. september 2011

Foreninger arrangerer møte med Revenue Department

Skrevet av 
Revenue Department har sagt seg villig til å ha et møte om skatt med nordmenn i Pattaya. Men man ønsker minst 80 deltakere.

AV: DAG A. EKEBERG

Det haster for nordmenn i Thailand å melde sin interesse for å møte Revenue Department for skatteinformasjon. Påmeldingsfristen til møtet 6. oktober er satt til 5. september, og det blir ikke noe møte med mindre det er minst 80 deltakere.
Det er initiativtaker Arthur Sandberg i foreningen Emigrant1 som opplyser om dette. Han sier videre:
- Det viser seg at det bare var et ørlite mindretall som nøt godt av refusjonsretten for kildeskatt for de første måneder av 2011, samt utgivelse av frikort for trekk av kildeskatt.
Årsaken er høyst sannsynlig at folk flest ikke vet hvorledes de skal takle situasjonen de er havnet i. Derfor avvikler vi i samråd med foreningene Khon Norway og APTRT en skattekonferanse.

Ønsker forenklede rutiner
Sandberg sier at møtet med Revenue Department har først og fremst èn hensikt, og det er å få vite hva thailandske skattemyndigheter kan bidra med for å forenkle dokumentasjonsoppgavene nordmenn i Thailand er pålagt av norske myndigheter.
- Hvis interessen ikke er tilstede blant eldre og uføre, samt hustruer og barn etter norske avdøde, vil konferansen bli avlyst, sier Sandberg.
- Manglende påmelding vil naturlig nok bli tolket som manglende interesse.
Konferansen er planlagt å finne sted i Pattaya kl. 12.00 torsdag 6. oktober, og interesserte kan melde seg på hos en av de tre interesseforeningene, eller sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (adressen er rettet).
Det vil bli gjort forsøk på å få etablert en 'kontorfunksjon' i tilknytning til konferansen - hvor man satser på å få utfylt Certificate of Residence fra Revenue Department i løpet av dagen.

Gitt etter for norsk press
Sandberg forklarer videre:
Etter et møte i Bangkok 4. juli 2011 mellom Bureau of Tax Policy and Planning og Emigrant1 kan vi vel trekke konklusjonen at det ser ut til at Thailand har gitt etter for norsk press - og har innført norsk rett til kildeskatt, til tross for Artikkel 18 i den bilaterale skatteavtalen som gir thailandske skattemyndigheter en særrett til beskatning av pensjonister.
Vi viser til websidene til Revenue Department - hvor 'elektronisk fingeravtrykk' tilhørende juridisk rådgiver Johanne Rian er sikret.
Sandberg sier at det er nesten utrolig at Thailands skattemyndigheter lar en norsk funksjonær forestå endringer av Revenue Departments websider.
Formann i foreningen Khon Norway, Kjetil Martinsen, sier at han ikke kan si noe sikkert om oppslutningen ennå, men håper og tror at det blir solid fremmøte fra hans forening når tiden nærmer seg.

(Thailands Tidende utgave 7/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge