2. september 2011

Ring et reisebyrå - det kan lønne seg

Skrevet av 

Søkemotorer som momondo.com, finn.no og kelko.no har gjort det mulig å sjekke prisene til mange reisebyråer på nett. Men tro ikke at du alltid får den beste prisen, og slett ikke den beste servicen. Det er mange tilfeller av personer som har hatt store problemer med å komme gjennom på telefon når det har oppstått et problem.
Norsk presse har hatt mange saker om nordmenn som har fått problemer med billetter kjøpt på internett.
Når du har forsøkt å kontakte reisebyrået har det ikke vært mulig å komme gjennom på telefon, eller det har tatt timer før de har fått kontakt med et callsenter utenfor Norges grenser. Mange av nettbyråene er små organisasjoner med få ansatte. De er primært interessert i å selge billetter som ikke krever noe mer enn noen tastetrykk og betaling med kort.
Fortsatt finnes det reisebyråer som tilbyr personlig service. Er du ikke stø på bruk av internett, eller har spørsmål du trenger svar på, gjerne vil ha åpen retur, eller reise via et annet sted, så er ofte de gode tradisjonelle reisebyråene å foretrekke.

Ikke alltid billigst på nett
Det er også en myte at de laveste prisene alltid er å finne på nettet.
Det hender ofte at flyselskaper har kampanjer som ikke reflekteres av prisene som vises på ulike nettsteder.
De vil gjerne at konkurrentene ikke umiddelbart skal se hva de tilbyr, og vet at en del reisebyråer har nok kundemasse til at de kan selge en del billetter der uten kampanjer i aviser eller på nett.
En del av de tradisjonelle reisebyråene har også systemer for å bestille online. Vårt råd er likevel at en skal spandere noen øre på en telefon. Det kan lønne seg. Spesielt i perioder med høye priser.

(Av: Terje Engø)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge