25. juni 2011

Håper at valgresultatet respekteres

Skrevet av 
Per Arne Granbo fra Jar var midt i begivenhetenes sentrum under demonstrasjonene for rødskjortene i Bangkok i fjor vår. Men han har mye positivt å si om dagens statsminister, og håper på fred etter valget.

AV: HELGE HEYERDAHL


Per Arne Granbo (62) fra Jar i Bærum fikk i fjor vår tittelen 'presse- talsmann' for rødskjortene under demonstrasjonene i Bangkok.
- Hvilken tilknytning har du i dag til den røde siden?
- Jeg er blitt bedt om å være forsiktig. Jeg har ikke lenger faste radioprogrammer - opptrer bare som gjest fra tid til annen.
Han har fått erfare at makthavere i Thailand ikke alltid har sansen for at utlendinger blander seg inn i pol- itiske forhold.
- Hva tror du om utfallet av valget?
- Jeg tror Pheu Thai blir det største partiet etter valget. Stort press vil bli lagt på de mindre partiene for ikke å gå i koalisjon med Pheu Thai.
- Hva tror du er grunnen til at de gule boikotter valget?
- PAD med støtte av sitt politiske parti New Politics Party, har besluttet å levere inn blanke stem- mer ved valget fordi de mener at valget blir avholdt på grunn av at politikerne vil gjøre alt umoralsk og uetisk for å vinne makt. De mener også at Demokratene og Pheu Thai vil danne en koalisasjonsregjering etter valget.

Vanskelig forsoning
- Hvem er den beste statsministerkandidaten, og hvorfor?
- Den beste statsministeren ville, om han hadde fått lov til å operere uten en styrende hånd bak ryggen, være dagens statsminister Abhisit. Han er velutdannet, snakker perfekt engelsk og har lang politisk fartstid. Yingluck Shinawatra fra Pheu Thai vil nok være mer samlende, men mangler politisk erfaring. En annen ting som taler i mot henne er broren, tidligere statsminister Thaksin, som ble avsatt ved et kupp i september 2006. Dette kan ødelegge forsøket på forsoning mellom partene. PAD vil komme sterkt på banen skulle Yingluck bli statsminister. Men hun vil tross alt representere 'folket' i Thailand og ikke minst kvinnene
- Mitt håp for valget er at det blir en klar vinner og at det i demo- kratiets navn respekteres fra den tapende part. Det er egentlig det kampen for min del har stått om.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge