Sten Ture Jensen:- Håper på stabilitet (foto: privat)
25. juni 2011

Sten Ture Jensen:- Håper på stabilitet

Skrevet av 

Sten Ture Jensen (54) ble på 80- tallet rikskjendis som utgiver av mannfolkblader. Nå driver han eiendomsutvikling i Phuket og Bangkok. Han holder en knapp på den sittende regjering i valget, men mener at Thailand uansett må lempe på for- holdene for utenlandske investorer. Og viktigst - få politisk stabilitet.

AV: HELGE HEYERDAHL

- Hvor nøye følger du med på den politiske arenaen i Thailand?
- Jeg følger en del med, da politisk stabilitet er viktig for alt i Thailand. For meg selv er det viktig når det gjelder fremtidig eiendomsutvikling av mitt landområde i Phuket. Ustabilitet i politikken og kamp mellom de røde og gule skremmer investorer og kunder. Ikke noe land har hatt så mange militærkupp som Thailand. I fjor var det harde kamper mellom de gule og de røde, shoppingsentre brentes og folk ble drept, inkludert en journalist. Slik skremmer folk!

- Hvordan vil du beskrive den pol- itiske arenaen her?
- Det har alltid vært politisk uenighet i Thailand, på samme måte som i de fleste land. Men uenigheten er ikke demokratisk. Om et parti vinner vil ikke det andre akseptere det. Thaifolket er hyggelig, men spesielt. Særlig når det gjelder politikk. Kjøp av stemmer hos de fattige er også et fenomen som ikke er så vanlig i mange land. Konklusjonen på spørs- målet er at det er - og fortsatt vil bli - kaos på den politiske arenaen her i 'Smilets land', dessverre.

- Hva tror du blir utfallet av valget?
- Det er vanskelig å si, men jeg synes statsminister Abhisit Vejjajiva har ledet landet greit gjennom den globale finanskrisen. Bahten har holdt seg sterk mot andre valutaer og økonomien har gått bra. Han er populær blant noen, men hvem som vinner vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at kjæresten min skal reise hjem til Nakon Si Thammarat for å stemme på ham!

- Hvem er den beste statsministerkandidaten, og hvorfor?
- Skal jeg følge min kjæreste må det være Abhisit, fordi han har ledet landet bra. Når sant skal sies var for- holdene for utenlandske investorer kanskje litt bedre under Thaksin. Jeg tror Thailand må bli mer fleksibelt i forhold til utlendinger for ikke å tape terreng til nabolandene. En forflytning har allerede skjedd. I Malaysia kan utlendinger eie land og bli i landet uten masse visaproblemer.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge