30. juli 2011

En thai drept på Utøya

Skrevet av 

Norske myndigheter har offentliggjort flere av navnene på de omkomne i masakeren på Utøya. Det viser seg at Pornthip Adam (21) var blant de drepte. Hun var født i Thailand, men kom til Norge sammen med moren Sawanya allerede som 2-åring. Hun var norsk statsborger.

Ifølge The Nation skal den thailandske ambassaden holde en seremoni for henne i Oslo.

www.nationmultimedia.com/2011/07/30/nati...ational_30161545.php

Minneord av Terje Engø:

Hun kom til Norge to år gammel etter at hennes mor Sawanya Adarm Sandø ble gift med en norsk mann.
Hun vokste opp i Kristiansand, men tok påbygging ved Sonans Privatgymnas i Oslo da tragedien inntraff. Til høsten skulle hun flytte til Trondheim. Porntip, som hadde kallenavnet Pamela, var en av den unge generasjon innvandrere som har begynt å sette sitt preg på norsk politikk.

Flere aviskommentatorer har i ettertid bemerket at det var usedvanlig mange med utenlandske røtter blant de drepte. Årsaken er at AUF og mange andre politiske ungdomsorganisasjoner de siste årene har merket en økende politisk bevissthet blant ungdom med røtter til utlandet.

Hennes engasjement i AUF kom mens hun var elev ved Haugetun Folkehøgskole på Rolvsøy i Østfold.
Porntip var bevisst sin thailandske bakgrunn, og på en minneside er det et bilde hvor hun stolt poserer i en tradisjonell thailandsk drakt.

Hun var kjent som kunnskapsrik, og blir omtalt som en engasjert og jordnær jente. Onsdag, to dager før hun 22. juli ble drept, la hun ut sin siste melding på Facebook: 'Jeg er på verdens beste øy, Utøya'. Denne øya ble forvandlet til et helvete.

Hun satt i spisesalen på Utøya sammen med gode venner da Anders Behring Breivik begynte å skyte. Hun løp som mange venner mot vannet. Hva som skjedde etter det er offisielt ikke gjort kjent.
Torsdag 4. august ble Porntip begravd ved Oddernes Kirke i Kristiansand.
Forsvarsminister Grete Faremo representerte regjeringen.

(Thailands Tidende utgave 7/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge