[ annonse ]
2. september 2011

Endelig kan thaier uten fast lønnsinntekt få lån

Skrevet av 
[ annonse ]

Helt siden det økonomiske krakket i Sørøst-Asia i 1997-98 har det thailandske bankvesenet vært strukturert slik at man må kunne vise til en fast månedlig inntekt for å kunne kvalifisere for låneopptak. Det akter nå landets tredje største private bank, Kasikorn Bank, å gjøre noe med.

De påpeker overfor Bangkok Post at kun 18 millioner av landets 66 millioner innbyggere har faste jobber eller er bedriftseiere, slik at de kvalifiserer for lån. Veldig mange thaier jobber som løsarbeidere, eller har egne næringsinntekter som er såpass små at de ikke er registrert som firmavirksomhet. Ta en titt på alle salgsbodene på de ulike turiststedene i Thailand. Det er ikke mange av disse folkene som har registrert noe firma eller har en fast månedlig skattbar inntekt.

Planen til Kasikorn Bank er å la folk få spare et månedlig beløp i to år for å kunne kvalifisere for lån. Minstebeløpet er 4000 baht pr måned. Etter to år har man spart opp 100.000 baht, og kan få låne inntil 500.000 baht i banken til huskjøp.

Etter kun ett år kan man kvalifisere for bilkjøp og generell kreditt. Maksimumsbeløpet for månedlig sparing er satt til 25.000 baht.

Mange utlendinger er gift med thaier som ikke har månedlig inntekt og derfor ikke kvalifiserer for lån. Nå kan de altså få lån likevel.

K-bank antar at de raskt vil få 10.000 nye kunder, og på sikt at 300.000 thaier vil ta opp lån.

(dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)