2. september 2011

Kjøpe billetter i Norge eller utlandet?

Skrevet av 
Det har i norske aviser blitt hevdet at det kan være fordelaktig å kjøpe flybilletter via utenlandske nettsteder. En av årsakene er variasjoner i kursen på kroner mot andre valutaer. Vi har sjekket dette, og i våre eksempler fant vi at de billigste billettene faktisk kunne kjøpes i Norge.

AV: TERJE ENGØ

Internett har gjort det raskt og effektivt å kjøpe flybilletter. Antallet byråer som lar oss bestille og betale via internett er stort. Og du er ikke bundet til å kjøpe fra et norsk byrå.
Aftenposten skrev nylig følgende: 'Tenk dollar: Den norske kronen er svært sterk for tiden. Kjøper du flybilletten på et utenlandsk nettsted, og betaler i dollar eller euro, kan det være penger å knipe. Vi sparte nylig et par tusenlapper på en reise til Asia ved å handle på et amerikansk nettreisebyrå fremfor et norsk. Men bruk for all del et kjent nettsted, som Expedia.com, Orbitz.com eller Travelocity.com. Og sjekk at de aksepterer internasjonale kredittkort.'

Lite å spare i lavsesongen
Vi sjekket dette, og kan vanskelig se at det er mulig å spare 2000 kroner på en billett for eksempel tur/retur Oslo - Bangkok. Når prisene i perioder ligger under 5000 kroner er det vanskelig å tro at slike billetter kan skaffes 2000 kroner billigere. Vi foretok derfor en sammenligning av priser på billetter kjøpt i Norge og i utlandet. Vi valgte utreise 18. oktober med retur 16. november.

SAS billigst
Den billigste billetten vi fant var en billett som kombinerte SAS og China Airways. Den kostet 5230 kroner. På nettstedet Travelocity.com var rimeligste billett 1207 dollar, cirka 6770 kroner. Dette var med Qatar. Samme billett kunne vi kjøpe direkte fra Qatar for 6716 kroner. Et britisk byrå tilbød samme billett via Kelkoo.co.uk til 6297 kroner. Det er en besparelse på 400 norske kroner. Vi sjekket ikke om det ville komme noe betalingsgebyr i tillegg.
I omregningen har vi heller ikke lagt til valutakostnaden på cirka 2,5 prosent som kommer i tillegg når du betaler med Visa eller annet kort. Denne kostnaden er innbakt i den kursen som brukes når din konto belastes.
Den utgjør cirka 157 kroner, og reduserer derved besparelsen til cirka 240 kroner.Når besparelsene er så små vil nok de fleste foretrekke å bruke et norsk byrå.

(Thailands Tidende utgave 7/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge