2. september 2011

Nå blir også langtidsbilletter billigere

Skrevet av 
Lang fra alle reiser til Thailand på en kort ferie. Mange bor fast i Thailand hele eller deler av året. For disse har det ofte vært dyrt å kjøpe billetter. Enveisbillett har ofte kostet nesten det samme som tur/retur. Men nå tilbyr blant andre flyselskapet Qatar svært gode priser på langtidsbilletter.

AV: TERJE ENGØ

Flyselskapene er forsiktige med å selge billetter med for lang gyldighetstid. De billigste billettene er ofte begrenset til 30 eller 45 dagers opphold. Når Qatar i høst åpner sin rute fra Oslo vil dette endres. Allerede nå selges det svært rimelige billetter med inntil 12 måneders gyldighet.

For et tillegg på 900 kroner kan de endres. Er tilgjengelig pris på valgt ny avgang høyere, må differansen betales i tillegg. Men for en 12 måneders billett til 6102 kroner er det gode vilkår. Billetten kan ikke refunderes og heller ikke overdras.

Til sammenligning var rimeligste billett med SAS på samme datoer 8711 kroner. Nest rimeligst var en billett med Lufthansa til Tyskland og Etihad videre til Bangkok. Denne billetten krever to stopp hver vei. I og med at Qatar flyr fra Oslo krever disse billettene ikke mer enn en stopp, det samme som om du velger SAS.

Er en lenge borte er det også greit å kunne ta med mer bagasje enn om en bare skal på en kort ferie. Qatar tilbyr i tillegg til håndbagasje og de vanlige 23 kiloene med bagasje, også gratis en golfbagg, dykkerutstyr, klatreutstyr eller lignende på inntil 10 kilo. Har du slikt utstyr skal du gi beskjed på forhånd.

Qatars billetter selges av en rekke reisebyråer i Norge. Det kan være lurt å bestille direkte fra flyselskapet hvis du har spesielle ønsker. Ikke alle nettstedene hvor du kan bestille flybilletter er like godt tilrettelagt for spesielle ønsker.

For mange er det viktig å samle bonuspoeng. Er du medlem i Eurobonus og vil bestille en langtidsbillett med SAS, klarte vi med litt fleksibilitet å få denne ned i 7311 kroner.
Avreise var 1. september og retur 6. august neste år. På den ville du få fra 3000 til 3850 poeng, avhengig av medlemsnivå i Eurobonus. Men er du sølv- eller gullmedlem kommer fordeler som innsjekking på businessklasse, bruk av lounge og mulighet til å ta mer bagasje som ytterligere fordeler. SAS tillater i motsetning til Qatar ikke at du endrer de rimeligste billettene.

(Thailands Tidende utgave 7/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge