25. juni 2011

Arne Hvidsten relanserer 'The Beach'

Skrevet av 
Storprosjektet 'The Beach' skifter navn og relanseres i 4. kvartal i år. Arne Hvidsten tar selvkritikk for manglende informasjon til investorene.

AV: DAG A. EKEBERG

1. september er det tre år siden det skulle vært byggestart på Arne Hvidstens prosjekt 'The Beach' på Jomtien. Fortsatt står tomten ubygd med unntak av skallet til visningsbygget.
De som har betalt inn depositum har etterlyst aktivitet, og norske aviser har skrevet om muligheten for tapte penger for over hundre invest- orer. VG hadde blant annet et 6-siders oppslag 18. juli i fjor med tittelen 'Feriedrømmen som strandet', hvor de intervjuet flere investorer. I artikkelen hevdet VG også at det ikke finnes noen byggetillatelse for prosjektet, etter å ha intervjuet sjefen for bygningskontrollen i Pattaya. Dette har Hvidsten senere imøtegått og sagt at den midlertidige byggetillatelsen er utløpt, men at det skal være uproblematisk å få en ny. Vi har henvendt oss til Arne Hvidsten med spørsmål om relanseringen, men har i skrivende stund ikke fått svar.

Tar selvkritikk
Hvidsten ber nå investorene om unnskyldning for at det har vært mangelfull kommunikasjon fra firmaets side. Det skjer i et 4-siders rundskriv som er datert 1. juni i Bangkok. Her står det blant annet: 'Det er klart at vi burde hatt mer jevnlige oppdateringer enn vi har fått til så langt'.
Hvidsten lover også nye og mer oppdaterte websider. I skrivende stund er sidene stengt.
Det som skjer nå er at The Beach blir relansert under navnet The Grand Oriental, og vil i første omgang bestå av ett tårn, ikke to. Men ideen om hotelldrift tilknyttet pro- sjektet er fortsatt beholdt, nærmere
bestemt over ti etasjer med 235 rom. Det blir separat vestibyle for hotellet.

Dropper Pratamnak-prosjekt
Investorene var opprinnelig lovet leiligheter i et annet Hvidsten-prosjekt, 'The Hill' (som skiftet navn til 'Oriental Palms') på Pratamnak Hill, hvis ikke The Beach ble gjennomført. Nå skriver Hvidsten at det ikke blir noe av dette prosjektet, siden det pr i dag kun er 35 prosent forhåndssalg av prosjektet.
Investorene loves retten til førstevalg av leiligheter i det nye prosjektet innen 30. september, før den offisielle lanseringen i 4. kvartal.
Problemene for The Beach skyldes ifølge Hvidsten krisen i verdensøkonomien samt usikkerheten innen thailandsk politikk.
En av årsakene til navneskiftet er at et annet prosjekt i området valgte å kalle seg 'The Beaches'. Dette firmaet gikk ifølge Hvidsten konkurs, så han ønsker å distansere seg fra mulige problemer i den forbindelse.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge