1. august 2011

10 gode råd før thai-ekteskapet

Skrevet av 
Det er ikke få vestlige menn som er blitt presentert for Somchai (97) i Korat. Han har 13 barn og et stort antall barnebarn og oldebarn. Et tosifret antall av disse familiemedlemmer har hatt mer eller mindre vellykkede forhold til vestlige menn. Vi spurte Somchai om han kunne gi oss noen råd om ekteskap mellom thaier og vestlige.

AV: HELGE HEYERDAHL

1. Ta en tenkepause
Forvent ikke at alt blir bedre bare dere får giftet dere. Om det allerede nå er ting i forholdet som er vanskelig å akseptere, så ta det ikke som en selvfølge at det vil ordne seg etter hvert. Vi prøver vel alle å oppføre oss best mulig fra starten av forholdet, men det har en tendens til å endre seg med tiden.

2. Karakter er viktigst
For menn er ofte kjemien de føler overfor en kvinne viktigere enn hennes karakter. Det store aldersgapet mellom mange par bekrefter dette. Kjemien sørger for å antenne følelsene, men det er partnerens karakter som vil holde bålet levende. Prøv å finne en kvinne som er snill. Det ser man enkelt på hvordan hun behandler foreldrene og søsknene sine. Spør deg selv: 'Hvordan oppfører hun seg mot mennesker hun ikke trenger å være hyggelig mot?' Tenk på om dette er en kvinne du vil ha barn med, og ville du ha blitt stolt om din eventuelle datter ble som henne?

3. Har dere noe til felles?
Mange får etter hvert problemer med forholdet fordi man ikke har nok til felles. Kanskje du har store ambisjoner om et aktivt liv med henne, mens hun aller helst vil sitte på gulvet foran tv og se på såpeserier og spise somtam. Kanskje er du naturens store sønn, mens hun må ha tilgang på en dusj tre ganger om dagen.
Kanskje er drømmen å lage et småbruk på landsbygda i Thailand, mens hun ikke klarer seg uten 7/11 og Big C.

4. Kan du stole på henne?
Spør deg selv om du respekterer og beundrer din ledsager. Og, like viktig, om du stoler på henne. Om du ikke er sikker på dette vil du tjene på å bruke mer tid på å analysere følelsene dine.

5. Er hun sjalu og kontrollerende?
Er din partner kontrollerende og manipulerende? Det er et dårlig tegn hvis hun stadig forsøker å endre forholdet slik at det er hun som bestemmer.
En god kvinne foreslår ting dere begge skal nyte godt av, mens en kontrollerende kvinne kun er ute etter egen vinning. En viktig årsak til at en del kvinner er slik, er at thaimenn er kjent for å være lite monogame. Det har igjen ført til at en del kvinner er usikre på seg selv og meget lett blir sjalu. En følge av dette er at mange kvinner forsøker å temme mannen, så han bare er sammen med henne.

6. Sats på full åpenhet
Ikke skjul fakta for din partner når dere har problemer. Vær åpen. Dere må være i stand til å diskutere alt som irriterer dere i forholdet. Skal du noe sted, så spør alltid om hun vil være med hvis det passer for deg. Det får henne til å føle seg verdsatt, selv om du vet hun ikke vil være med.

7. Rydd opp i egne problemer
Det er deg selv, ikke din ledsager, som er ansvarlig for din egen lykke. Har du ikke et godt liv når du er singel er det en stor fare for at et ekteskap ikke vil gjøre ting bedre.
Sørg for at du ordner opp i eventuelle problemer du har før du gifter deg, og ikke dra dem med deg inn i ekteskapet. For ekteskapet reparerer ikke personlige, psykiske og følelsesmessige problemer av seg selv.

8. Seksuell omgang
Her gjøres det mange feil. Og dette er hovedgrunnen til at mange velger feil kvinne å gifte seg med. Når man har hatt fysisk omgang på den måten for tidlig, er ikke fundamentet for et godt samliv nødvendigvis på plass. En vanlig thaijente vil som regel helst vente med seksuell omgang til hun har følelser for mannen. Det får hun sjelden anledning til i et thai/ vestlig forhold. Vis jenta respekt ved å ikke be om dette for tidlig, og om hun uttrykker et ønske om tidlig seksuell omgang er det kanskje en varsellampe om at hun har andre motiver enn et varig ekteskap. I thai/ thai forhold er det vanlig at man holder hverandre i hånden, kysser hverandre på kinnet osv. Men ikke mer før de er sikre på at de elsker hverandre. På min tid var all fysisk kontakt forbudt, men det er vanskelig å få ungdommen nå til å leve på samme måte. La jenta få se at du er en seriøs mann, det vil du vinne mye respekt av henne for.

9. Er du forståelsesfull?
Thailandske kvinner drømmer om en mann som forstår henne. Om det er et ord som ofte går igjen når jeg snakker med kvinner som setter pris på en vestlig mann, så er det ordet 'forståelsesfull'. Hun elsker følelsen av at hun er den viktigste personen i en manns liv. Mannen burde alltid vise henne med tydelighet at hun er spesiell og at han trives i hennes selskap. Kvinner er mer fokuserte på gode opplevelser, mens mannen i mange tilfeller er mest opptatt av praktiske ting.

10. Har hun noen avhengighet?
Vær sikker på at din partner er fri på alle måter, og er fullt ut følelsesmessig tilgjengelig for deg. En del thailandske kvinner er følelsesmessig avhengig av noen i familien eller venneflokken, eller at de er avhengig av noe annet. Det kan være for eksempel penger, gambling, jobb, internett, alkohol eller narkotika. Jeg har for eksempelvis sett at gambling har ødelagt mange forhold, avslutter den livskloke oldefaren i Korat.

(Thailands Tidende utgave 6/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge