1. august 2011

Lyskryss teller feil - vær på vakt!

Skrevet av 
Vi har funnet to lyskryss i Pattaya som teller feil og gir muligheten for kollisjoner. Dette er ikke eneste problemet med lyskryssene i byen.

AV: DAG A. EKEBERG

Kryssene vi har funnet er Sukhumvit Road/Soi Khaotalo og Naklua Road/Soi Photisan. I begge tilfeller starter nedtellingen på rødt for tidlig, slik at en rød '0' blir stående 2-3 sekunder før det endelig blir grønt.
Problemet er at når hvert av de andre røde tallene varer i ett sekund, så vil folk fleste gjerne kjøre av gårde et sekund etter at de har sett den røde 0-en. Men hvis de gjør det uten å se seg for, blir sannsynligheten stor for å kollidere med kryssende trafikk, som i samme øyeblikk har gassen i bånn for å rekke over krysset på gult.
Vi tar gjerne imot tips fra leserne om de kjenner til andre lyskryss med problemer, eller om de har vært vitne til farlige situasjoner eller kollisjoner som følge av slike lyskryss.

Farlig for forgjengere
De nærmere hundre lyskryssene som er blitt installert i Pattaya de siste få årene har hatt sine kritikere. I fjor høst ble det installert 42 lysregulerte fotgjengeroverganger i sentrum.
Dette har gitt fotgjengere en falsk trygghet, for det er slett ikke alle motorister som stopper for disse røde fotgjengerlysene, spesielt gjelder dette bahtbusser og motorsykkeltaxier. De stopper heller ikke foran ordinære fotgjengeroverganger, men det gjelder for hele Thailand.

Felle langs jernbanen
Den nye avlastningsvegen langs jernbanelinjen har også hatt sine problemer med lyskryss. De skapte enorme køer da disse først ble installert. De er blitt slått på og av noen ganger, men nå blinker de henholdsvis rødt for kryssende trafikk og gult langs avlastningsvegen, som virker å være den beste løsningen.
Vi får bare håpe at lyssignalene for selve jernbanen ikke klikker. For til enhver tid er det en mengde biler i Pattaya som står midt på skinnegangen på rødt (blinkende) og venter på at kryssende trafikk skal letne. Og de har biler både foran og bak, så hvis det kommer et uvarslet tog sitter man i saksa.

(Thailands Tidende utgave 6/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge