14. juli 2011

Nye protester hvis Yingluck ikke godkjennes

Skrevet av 

Den mektige Valgkommisjonen (Election Commision) har ennå ikke godkjent valget av statsministerkandidat Yingluck Shinawatra til parlamentet. De har neste møte tirsdag 19. juli, som blir neste mulige dato for godkjennelse.

Anklagene mot henne er at hun under valgkampen assosierte seg med politikere som er blitt dømt til utestengning fra thailandsk politikk (les: broren Thaksin).

Opprinnelig var hun også anklaget for å ha laget mat (oppvisning med nudeltilberedning) for velgerne, og dermed kjøpt seg stemmer. Dette høres fullstendig latterlig ut - inntil man husker at for bare to år siden ble statsminister Samak (fra samme parti) avsatt fra stillingen etter bare 233 dagen etter det ble funnet at han hadde tjent penger på sitt tv-show om matlaging.

Anklagen mot Yingluck om stemmekjøp er nå frafalt, men de andre anklagene står fremdeles.

Flere rødskjorteledere som ble valgt til parlamentet er heller ikke godkjent ennå, og hvis dette ikke skjer kommende tirsdag eller det i hvert fall kommer signaler om at de vil bli godkjent, kan man forvente nye protestaksjoner. Rødskjortene sier til The Nation at de lader batteriene i tilfelle Yingluck ikke blir godkjent.

Avtroppende statsminister Abhisit er heller ikke godkjent av kommisjonen. Der er det også snakk om anklager om stemmekjøp. Rødskjortene hevder at dette bare er en avledningsmanøver slik at kommisjonens handlinger ikke skal virke ensidig i Pheu Thais disfavør.

Det er mange kandidater som ennå ikke er godkjent, og dette er ikke noe uvanlig fra kommisjonens side, men det er i følge The Nation første gang godkjennelsen av en partileder er satt i tvil.

(dae)

Lest 763 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter