14. juli 2011

Nye protester hvis Yingluck ikke godkjennes

Skrevet av 

Den mektige Valgkommisjonen (Election Commision) har ennå ikke godkjent valget av statsministerkandidat Yingluck Shinawatra til parlamentet. De har neste møte tirsdag 19. juli, som blir neste mulige dato for godkjennelse.

Anklagene mot henne er at hun under valgkampen assosierte seg med politikere som er blitt dømt til utestengning fra thailandsk politikk (les: broren Thaksin).

Opprinnelig var hun også anklaget for å ha laget mat (oppvisning med nudeltilberedning) for velgerne, og dermed kjøpt seg stemmer. Dette høres fullstendig latterlig ut - inntil man husker at for bare to år siden ble statsminister Samak (fra samme parti) avsatt fra stillingen etter bare 233 dagen etter det ble funnet at han hadde tjent penger på sitt tv-show om matlaging.

Anklagen mot Yingluck om stemmekjøp er nå frafalt, men de andre anklagene står fremdeles.

Flere rødskjorteledere som ble valgt til parlamentet er heller ikke godkjent ennå, og hvis dette ikke skjer kommende tirsdag eller det i hvert fall kommer signaler om at de vil bli godkjent, kan man forvente nye protestaksjoner. Rødskjortene sier til The Nation at de lader batteriene i tilfelle Yingluck ikke blir godkjent.

Avtroppende statsminister Abhisit er heller ikke godkjent av kommisjonen. Der er det også snakk om anklager om stemmekjøp. Rødskjortene hevder at dette bare er en avledningsmanøver slik at kommisjonens handlinger ikke skal virke ensidig i Pheu Thais disfavør.

Det er mange kandidater som ennå ikke er godkjent, og dette er ikke noe uvanlig fra kommisjonens side, men det er i følge The Nation første gang godkjennelsen av en partileder er satt i tvil.

(dae)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge