25. juni 2011

Tøff konkurranse senker flyprisene

Skrevet av 
Julipriser under 7000 kroner på reiser Oslo - Bangkok viser at konkurransen hardner til. Til høsten kommer du kanskje under 5000 kroner.

AV: TERJE ENGØ

Årsaken er i første rekke flyselskapet Qatars satsning på Skandinavia. De har allerede flyvninger fra Stockholm og København. Nå står Oslo for tur. I tillegg begynner selskapene Gulf Air og Emirates flyvninger fra København 1. august.
Gulf Air har i juni 'tapetsert' København med plakater for å markedsføre den nye interkontinentale forbindelsen. Konkurransen der merkes hardt. SAS, Austrian Airlines, Aeroswit og mange andre slåss mot priser fra godt under 5000 norske kroner for billetter med varighet over en måned.
Når sommeren lir på hell vil kampanjene ta av for fullt og det er grunn til å forvente et stort utbud av billetter tur/retur København - Bangkok til rundt 4500 kroner. Kanskje billigere.

Under 5000 fra Norge
I Norge merkes også konkurransen på prisene. Det er allerede nå tilbud på priser under 5000 kroner på billetter med cirka to måneders varighet ved utreise i september og retur i november.
Normalt vil de fleste kampanjebilletter ikke bli gjort kjent før nærmere salgstidspunktet. Siden Qatar starter med fem ukentlige flyvninger fra Oslo 5. oktober, begynner allerede nå mange selskaper å sikre seg passasjerer. De er urolige for de priser Qatar vil legge seg på.
I andre europeiske byer har Qatar, Emirates og andre gulfselskaper stort sett ligget i overkant av indiske selskaper som Kingfisher og Air India, men under europeiske flyselskaper i pris. I høysesongen, når europeiske selskaper har økt prisene kraftig, har gulfselskapene økt sine priser atskillig mindre. Prisene har ligget 2-3000 kroner under europeiske selskaper på tur/ retur europeisk flyplass til Bangkok.

Vokser voldsomt
Det er ikke bare lavere priser gulfselskapene har å tilby. Selskapene har også de mest moderne flyflåter i hele verden. Og de fortsetter å vokse mens europeiske selskaper sliter. Emirates er nå større enn British Airways og Air France til sammen. Emirates bygger nå opp en flåte på 90 gigantfly av typen Airbus 380. Noen få er levert, og stadig nye Airbus 380 blir faset inn i selskapets rutenett.
Både Qatar, Emirates, Gulf Air og Etihad - et selskap som ennå ikke har startet flyvninger fra Norge, er regnet som de mest luksuriøse sel- skapene i verden. De er anerkjente for kvalitet på alle klasser.

Finn de rette prisene
Når priskrigen starter kan det være nyttig å sjekke flere steder for å finne gode tilbud.
Mange reisebyråer har såkalte kalendere. Der kan du sjekke prisene på avreise i perioden du skal reise, og kanskje spare gode penger på å flytte avreisedagen litt. En av de mest oversiktelige kalenderne finner du på restplass.no, men den har dessverre ikke alltid de beste prisene.
Flere flyselskaper har tilsvarende kalendere. Det kan være greit å spare noen hundrelapper, kanskje en tusenlapp eller mer noen ganger, på å endre reiseplanen med en dag eller to. Sparer du tusen kroner på å være borte en dag eller to lengre, kan det i praksis bety at du får litt ekstra ferie mer eller mindre gratis.
Blant selskapene med gode kal- endere er SAS og Qatar. Sistnevnte har nettside hvor du velger språk. Foreløpig er det ikke noen norsk versjon, men både svensk og dansk. Sannsynligvis kommer det også norsk i løpet av kort tid.
Som illustrasjonen på denne siden viser, ga vårt søk på Qatar en pris på 7727 danske kroner ved utreise 27. juli. Men hvis vi kan reise 24. juli er prisen bare 6661 danske kroner. Det er en besparelse på hele 1066 kroner, som uten problemer
dekker opphold på et bra thailandsk hotell i tre dager. Med andre ord mulighet til å utvide ferien med tre dager helt gratis.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge