[ annonse ]
25. juni 2011

Lederartikkel: Brochmanns kostgodtgjørelse

Skrevet av 
[ annonse ]

Norske pensjonister og trygdede i Thailand har vel knapt unngått å få med seg at Brochmannutvalget har levert sin rapport til regjeringen. De skulle utrede trygdekostnader og emigrasjon fra Norge, og der var det lite positivt å finne.

Selvmotsigelsene i rapporten kan enkelt illustreres med følgende eksempel: Da utvalget var på studietur i Pattaya fikk de ifølge norske forskrifter en kost- godtgjørelse på 1000 kroner pr dag. Siden de i rapporten hevder at levekostnadene i Thailand ligger på kun 31 prosent av norske forhold, vil det si at de hjemme trenger hele 3225 kroner for å livnære seg i ett døgn!

Når det stadig voksende byråkratiet i Norge reiser til utlandet skal de leve i sus og dus, men når vanlige pensjonister og trygdede flytter hit er man plutselig forventet å leve som lokalbefolkningen gjør.

Det er ingen tvil om at den jevne thais levekostnader er kun 31 prosent (eller lavere) av kostnadene i Norge. Men Thai- land er da heller ikke noe i-land. Spørsmålet er om trygdede nordmenn skal tvinges til å leve som thaier hvis de er så ‘frekke’ å flytte vekk fra fedrelandet.

Dag A. Ekeberg, redaktør

(Thailands Tidende utgave 5/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)