Bjørner Snilsberg Bjørner Snilsberg (foto: privat)
4. mai 2011

Norsk politimann stasjonert i Bangkok

Skrevet av 

Vi har tatt en prat med Bjørner Snilsberg, en allsidig politimann som er spesielt opptatt av å bekjempe menneskesmugling.

- Min primære jobb i regionen er å verifisere og identifisere asylsøkere som har fått endelig avslag på sin asylsøknad i Norge og som skal returneres til sitt hjemland, samt å hindre mennesker som reiser via Bangkok å komme til Europa med falske papirer, sier Bjørner Snilsberg. Han jobber på vegne av Politiets Utlendingsenhet i Oslo, men er administrativt ansatt i Utenriksdepartementet.
I kampen mot menneskehandel og menneskesmugling, som er et stort problem i Europa, bistår han flyselskapene og Thailands politi. Ellers bistår han ambassaden med politifaglige råd i ulike konsulære saker.

Tragikomisk
- Jobben er spennende og meget utfordrende, og noen ganger kan det også være komisk, sier Snilsberg, som ser eksempler på meget dårlig forfalskede papirer - Stockholm skrevet med to kk-er for eksempel og pass med feil stempler.
- Men det er jo tragisk, for dette er mennesker i nød dessverre, sier han.
- Som norsk politi her i Thailand går vi selvfølgelig kledd i sivil. Regelmessig stoppes det folk som vi mener er tvilsomme på flyplassen på vei til Europa. Vi kontrollerer alle papirer før de reiser. Hvis det viser seg at passasjerene klarer å smugle seg om bord med falske papirer får flyselskapet bot hvis det blir oppdager når man kommer til Europa.

Prostituerte til Norge
- Hva gjør dere med thaijenter som får turistvisa og havner i prostitusjon i Norge?
- Dersom man mistenker at personer som har søkt om visum til Norge enten blir misbrukt eller selv velger å gå inn i prostitusjon, så vil man selvfølgelig avslå visumsøknaden ved ambassaden. Ellers vil det være oppgaver for de forskjellige politidistrikt i Norge å ta seg av, svarer Snilsberg.
- Ifølge en artikkel i Pattaya Tidende 1. april i år er det kun to nordmenn som er dømt for pedofil virksomhet i Pattaya de siste 20 årene. Men Pattaya nevnes stadig som et fristed for pedofile. Har du noe synspunkt på Pattayas problemer, spør vi Snilsberg.
- Dessverre ser det ut til å være mange problemer i Pattaya, ikke bare pedofili og sex, men den jobben er det mine svenske og danske kollegaer her i Bangkok som tar seg av. Jeg er her primært for å arbeide opp mot verifisering og retur av asylsøkere til regionen, og for å hindre menneskehandel, svarer Snilsberg til slutt.

- nutte

(Thailands Tidende utgave 1/2010)

Lest 2712 ganger Sist redigert 5. mai 2012 - 11:37

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007