annonse:
4. mai 2011

Leserinnlegg: NAV - og utgifter på sykehus

Skrevet av 

Nesten med krigsoverskrifter bekjentgjør Pattaya Tidende 1. november at det er en tabbe å være medlem i NAV. Det er vel å ta munnen litt for full, men at NAV yter svært dårlige tjenester til oss som er så 'dumme' at vi har bosatt oss utenfor EØS-området hersker det ingen tvil om. Men det er da ikke nødvendig å legge seg inn på Thailands dyreste sykehus, Bumrungrad og Bangkok Pattaya Hospitals 9 avdelinger når en har behov for helsetjenester.

De fleste offentlige sykehus yter brukbar service til en rimelig penge. Marinehospitalet i Plutaluang har svært godt rykte blant ubemidlede faranger, noe ufortjent etter min mening. Jeg har prøvd Sirikit Hospital og har ikke ubetinget gode erfaringer.

For et par år siden gjorde jeg som anbefalt i Pattaya Tidende, tok en god legeundersøkelse på Bangkok Pattaya. Og det endte med alvorlige miner hos legene, og anbefaling av hjerteundersøkelse der man går inn i lysken. - Alt for dyrt, sa min kone. Vi dro til Ramkhamhaeng Hospital, som hennes familie hadde brukt i mange år. Hun har en mor som er storforbruker av helsetjenester. Heldigvis er de så velbeslåtte at de har råd til å betale. Undersøkelsen kostet litt under halvparten av den prisen BPH ville ha. Dessuten var min tilstand slett ikke så alvorlig som BPHs legers dystre miner antydet. Dette sykehuset er ganske nybygd og har alt moderne utstyr. Og prisene er som sagt rimelige.

Det er et bra sykehus i Sri Racha som Scandinavian Expats har promotert, og visstnok får medlemmer rabatt der. Dette sykehuset skal være veldig bra, sies det, og det ligger jo mer lagelig til for oss som bor i distriktet rundt Pattaya.

Moralen bør være: Tenk dere litt om, og godta ikke de dyre sykehusenes stive priser. Jeg har faktisk hørt at NAV har reagert litt på enkelte sykehuspriser.

Så får vi faranger håpe at NAV forandrer reglene sine til det bedre, før vi må reise hjem og overbelaste helsevesenet i Norge.

Ketil Hammer

(Thailands Tidende utgave 1/2010)

Lest 2331 ganger Sist redigert 12. mai 2012 - 11:26
annonse:

forsiden

Utgave 1 – 1. januar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace

Tilbud siste 13 leiligheter
( / Leilighet selges)

Tilbud siste 13 leiligheter

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey