4. mai 2011

Skandinavisk fotball - 20 år i Bangkok

Skrevet av 

Scandinavian Vikings finnes i mange land, også Thailand. For tiden er det kun én norsk spiller - men han ble til gjengjeld kåret til banens beste spiller i siste kamp, og driver sitt eget firma her.

AV: LARS BROVOLD

Majoriteten av spillerne på Scandinavian Vikings (SV) jobber i Bangkok. De trener ukentlig, tar gjerne en tur på byen sammen, og spiller normalt én kamp i uken. De er for tiden i 2. divisjon i en kameratslig liga for vestlige folk i Thailand. SV har eksistert i 20 år.Det kan amerikansk-skandinaviske Tim Real med kallenavnet 'Laksen' bekrefte, fordi han har vært med siden starten.
- Det er også i dag en målsetning for oss å ha et lag dominert av skandinaver, som vi tar hensyn til ved opptak av nye spillere, uttaler lagkaptein og en av klubblederne, Chris Lindquist.
Det finnes fotballag under navnet Scandinavian Vikings på andre steder på kontinentet også, for eksempel i Singapore, Shanghai, Hong Kong og Japan.
- I april neste år blir det SV i Thailand sin tur å få ansvaret for å arrangere SV-turnering, dvs. en turnering hvor alle SV-lag i hele Asia inviteres til å møtes til dyst i en turnering, forteller Lindquist.

Enslig nordmann

- De fleste av oss er svensker og dansker, sier lagets for tiden eneste nordmann, Stein Krakholm. Når SV spiller kamp kan man som tilskuer både titt og ofte høre en brølende norsk stemme, med oppfordring til skjerpet innsats hos lagkamerater.
Stein A. Kraholm har bodd i Bangkok de sju siste årene. De to første årene gikk med til en mastergrad - Master of Business Administration (MBA) - ved Bangkok University. Krakholm forteller at han kun tilbringer to uker i Norge årlig. Med jobb og eget firma stortrives han i Thailand, og har lyst til å forbli her i fremtiden.
- Men hadde det ikke vært for denne virksomheten jeg har her, ville jeg ganske sikkert har forlatt Thailand, innrømmer Krakholm.

Startet flyttefirma

Firmaet til Krakholm heter United Relocations og er et flyttefirma. Kundegruppen er i hovedsak vestlige folk, og målsetningen er å bidra i hele flytteprosessen fra start til mål.
- Dette er en aktuell problemstilling i en globalisert verden, der mennesker er på flyttefot som aldri før, sier Krakholm. Firmaet påtar seg alle arbeidsoppgaver forbundet med flytting, inkludert innpakking, frakt og lasting til container i begge land. De tar seg også av kontakten med tollmyndighetene. - Det er folks private eiendeler vi behandler, så dette krever en hel del forsiktighet, diskresjon og respekt, påpeker Krakholm. Krakholm ble for øvrig kåret til beste spiller av lagkamerater og supportere i kampen 14. november.

Rått spill

14. november 2010: I solsteiken på Patana-banen i Bangna (Bangkok) utspiltes en røff batalje uten mye 'fair play'. Utskjelling av dommer, knuffing, brøling, rødt kort, rå taklinger og skader var ingredienser i kampen.
SV hadde seksti prosent ballbesittelse og et klart overtak, men klarte likevel ikke å utnytte fordelen av at Sportsman fikk en spiller utvist tidlig i 2. omgang. Straffemissen rett etter sørget for at SV måtte vente lenge før laget fikk sin første og eneste scoring. Da scoringen kom i sluttminuttene, utlignet Sportsman like etter. Det endte derfor 1-1.

Ligaen:

SV var tidligere i 1. divisjon, men er nå i 2. divisjon, der sesongen starter i oktober og varer ut mai. Kampene spilles både i og utenfor Bangkok. Mange av divisjonslagene er rene nasjonalitetslag. Franskmenn har sitt lag, tyskere sitt, og de engelsktalende har sitt lag: Sportsman. Første helg i november spilte SV to kamper i Pattaya, de tapte begge. Etter oppgjøret mot Sportsman har SV to seire, to uavgjorte og to tapte kamper.

(Thailands Tidende utgave 1/2010)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge