3. mai 2011

Få thaier betaler skatt

Skrevet av 

I fjor leverte ca. 9 millioner personer selvangivelse i Thailand, men kun ca. 2,3 millioner av dem endte opp med å måtte betale skatt. Dette utgjør 3,5 prosent av befolkningen, som er de som oppgir en skattbar inntekt på over 240.000 baht pr år.

Kun 60.000 personer havnet i den høyeste skatteklassen, hvor inntekter over 4 millioner baht pr år beskattes 37 prosent. Disse 60.000 personene står likevel for om lag halvparten av det totale skattetrekket. En tredel av all skatt er betalt av kun 2.400 meget velstående personer, ifølge Bangkok Post.

Thailand har en stor økonomisk ujevnhet i befolkningen, og den har vært tilnærmet konstant over de to siste tiårene med stor vekst for landet. De fattigste 20 prosent av befolkningen står for kun 4,8 prosent av de samlede inntekter.

Visefinansminister Pradit Phataraprasit sier at forsøk på utjevning via skatteseddelen ikke har fungert, og han sier at det er bedre å satse på å legge forholdene til rette for at alle thaier kan tjene mer, istedenfor å dempe veksten med høyere skatter. Han sammenlignet med Singapore, hvor gjennomsnittlig inntekt er seks ganger høyere enn her.

I de senere år har det vært økte utbetalinger til gratis utdanning, pensjoner og subsidiering av strømog vannforbruk. Myndighetene håper at eksporten skal øke fremover. 70 prosent av alt land i Thailand ligger brakk, men håpet er at den nye straffeskatten for rike landeiere som lar land ligge brakk vil gi økt økonomisk aktivitet. (dae)

(Thailands Tidende utgave 1/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge