3. mai 2011

Avkjøringer og skilter ble glemt…

Skrevet av 
Endelig ny motorvei helt inn til Pattaya, men:

Daglig oppstår det farlige situasjoner på den nye motorveien fra Pattaya til Bangkok. I mangel av avkjøringer bruker lokalbefolkningen påkjøringsfeltene.

AV: DAG A. EKEBERG

Tilreisende til Pattaya har siden før århundreskiftet blitt vant til å se at motorvei nummer 7 fra Bangkok forsvant ut i 'intet' en drøy mil før byen, og man måtte ta seg inn til sentrum via mer lokale veger. Dette ble det en slutt på i høst, da traseen helt inn til byen endelig ble ferdig. Dette skjedde til stor jubel for tilreisende, som tar den siste mila på et blunk, istedenfor en halvtime. Unntaket er de som skal til nordre del av Pattaya, hvor lyskrysset med Sukhunvit er stengt (bortsett fra når politiet åpner for spesielt viktige personer), og de må gjennom en lang 'U-turn' for å nå sitt mål.

Farlige situasjoner
Men motorveien er fortsatt ikke mye benyttet. Og det skyldes at det ikke er noen av- og påkjøringer som lokalbefolkningen kan bruke for å komme seg til og fra sentrum av Pattaya, kun av- og påkjøringer for de som kommer fra Bangkok. Hvis du kommer fra sentrum av Pattaya er det nesten en mil til første avkjøring. Dette har da selvsagt ført til at folk bruker påkjøringer som avkjøringer og vise versa, og skaper en kontinuerlig strøm av brutte trafikkregler og farlige situasjoner.

Skiltforvirring
Et annet problem er skiltjungelen på motorveien mellom Bangkok og Rayong. Hvis du kommer sydfra og skal inn til Pattaya, er det skilter til henholdsvis Banglamung, Nongprue, Naklua og Pattaya, som jo de siste 20 årene har vært en sammenhengende by ved navn 'Pattaya'. Skal du for eksempel til Naklua, og er så dum å følge skiltingen til 'Naklua', så må du sno deg gjennom flere lokale bygdeveier før du ender opp - ja nettopp, på den nye motorveien. 20 minutter tapt.
Den nye traseen av motorvei 7 er ikke skiltet. Hvis man kommer fra Rayong så må man være synsk for å finne vegen til Pattaya, for skiltet er nemlig satt opp bak første sving - etter at du har tatt avkjørselen. På hovedvegen står det kun 'Bangkok', den lille stikkvegen til Pattaya har ingen skilting.

- Veldig merkelig

Øystein Landro er grunnleggeren av norske Viking Village, som ligger et lite stenkast unna den nye motorveien noen kilometer øst for Pattaya. Han hadde i flere år sett frem til å kunne ta i bruk den nye traseen:
- Ja dette med motorveien er en merkelig sak. Vi trodde jo alle at det skulle bli avkjørsel når vi kommer fra Pattaya, men det er så mange ting som er merkelig her i smilets land, sier Landro. Han kjenner folk i lokaladministrasjonen, men ingen han har snakket med har fått noen signaler om at det blir noen endring på situasjonen.
Landro sier at det er vanlig for folk i området å benytte påkjøringen som avkjøring, i strid med trafikkreglene. Han har sett mange bilister bli tatt av politiet i det siste.

(Thailands Tidende utgave 1/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge