3. mai 2011

Protester mot stengetider i Pattaya

Skrevet av 
Fredag 3. desember stoppet trafikken fullstendig opp i Pattaya i verste rushtid. Resultatet ble lengre åpningstider.

AV: DAG A. EKEBERG

Noen tusen representanter for underholdningsbransjen i Pattaya satte seg ned i rundkjøringen i krysset North Pattaya Road og Second Road. Dette er det beste stedet å protestere hvis man vil lamme all trafikk i sentrum av Pattaya. Protesttoget stoppet her, og det var appeller fra ulike forretningsfolk.
Innehavere og ansatte på diskoteker, gogobarer og ordinære barer hadde endelig fått nok av myndighetenes mange regler og politiets håndtering, og truet med å stenge hovedveien til Bangkok (Sukhumvit Road) hvis det ikke ble en bedring. Så langt har ikke dette skjedd, siden ordfører Ittiphol Khunplume tok affære og lovet bedring og lengre åpeningstider.

Lengre åpningstider
På sparket endret ordføreren åpningstiden til 03.00 i mange områder av Pattaya, ifølge et intervju uken etter i avisen Pattaya Times.
Appellene gikk ut på at de fleste utesteder ikke opplevde særlig mange kunder før etter kl. ti-elleve på kvelden, og når de da var tvunget til å stenge klokken 02.00, ble det veldig liten tid til å få til et overskudd, og for staben til å tjene driks. Noen talere var heller ikke spesielt glade for at representanter for politiet satt utenfor og ventet på slaget 02.00.
Thailand håver inn store penger fra Pattaya via ulike kanaler, og representantene for nattelivet følte at det var veldig urettferdig at de, som holdt virksomheten i gang, ikke fikk noen del i overskuddet.

I pose og sekk
Formann i Pattaya Nightlife Club, Mr. Bandit Siritonyong, sa til Pattaya Daily News at man ikke kunne få både i pose og sekk. Man kan ikke forvente at Pattaya skal bringe inn alle disse utenlandske turistene, men samtidig måtte overholde de strikte åpningstidene som finnes i regelverket, men som ofte ikke overholdes andre steder. Det ble også påpekt at regelverket om alkoholkonsum var skrevet for å beskytte thaier, mens i Pattaya finner man at utlendinger utgjør 70 prosent av kundemassen.
Håndhevelsen av lover og regler som gjelder utelivsbransjen varierer sterkt over tid. Det blir gjerne litt striktere rett etter at man har fått ny politisjef eller nye koster i innenriksdepartementet.

(Thailands Tidende utgave 1/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge