3. mai 2011

Aker øker stadig

Skrevet av 
Bortsett fra engelskkunnskapene er Aker veldig fornøyd med thaiene. De ansetter derfor få skandinaver her. En ny fabrikk kan komme i Rayong.

AV: LARS BROVOLD

Aker Solutions datterselskap i Thailand har hittil operert som et servicesenter for produksjonsfasiliteter i Malaysia, Bhutan og Indonesia. Vi har snakket med daglig leder Robert Prescott ved hovedkontoret i Bangkok:
- Med den veksten som har vært hittil, vil selskapet snart måtte bygge en ny fabrikk. Det kan finne sted i Thailand, sier han.
Aker Solutions Thailand ser på sikt for seg at en fabrikk til produksjon av undersjøutstyr for oljeog gassinstallasjoner kan bygges her. Alternativene er Midtøsten og Singapore.

- God arbeidskraft i Thailand
For nordmenn med relevant utdannelse, og med ønske om å jobbe i Aker Solutions i Thailand, kan det komme som en skuffelse at datterselskapet langt ifra har et skrikende behov for skandinavisk eller vestlig arbeidskraft. Aker Solutions Internship og Student Graduate Programme, som gjør det mulig for ansatte i selskapet å oppnå utenlandserfaring, er ikke blitt benyttet her.
- 98 prosent av arbeidsstokken i Thailand er thaier. Her finnes det rikelig med høyt utdannede arbeidssøkere å ta av, sier Prescott, og fortsetter: - Styrken ved den thailandske arbeidstager er høy motivasjon, utdannelse og profesjonalitet. I så måte skiller de seg ikke så mye ut fra våre ansatte i andre land.
Prescott innrømmer imidlertid at et problem i Thailand er språkbarrierene. Engelskkunnskapene er viktige når Aker Solutions har engelsk som hovedspråk.

Sikkerhet - mot strømmen
Thailandske arbeidsplasser er ikke best kjent for god sikkerhet. Men Aker Solutions har i sitt samarbeid med oljeselskapet Chevron gjort unna hele siste tiåret uten en eneste arbeidsulykke, ifølge Prescott, og de har også vunnet interne konsernpriser for innsatsen. 90 prosent av arbeidet til Aker Solutions i Thailand skjer i samarbeid med Chevron.

Aker:

Kværner Brug stammer fra Oslo i 1853. Aker kom in på eiersiden, men beholdt navnet Aker Kværner frem til april 2008. Da forsvant det tradisjonsrike navnet 'Kværner' for godt og det ble 'Aker Solutions'.
I Sørøst-Asia finnes de i Singapore, Malaysia og Vietnam. I Thailand dreier det seg om Aker Subsea Services i Bangkok og Aker Cool Sorption Siam i Rayong.

(Thailands Tidende utgave 1/2011)
Lest 1776 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007