Camilla Krebs Camilla Krebs foto: Lars Brovold
3. mai 2011

Ambassadepraktikant - en drømmejobb

Skrevet av 
Blant mange smarte og velutdannede søkere kapret bergenseren Camilla Krebs drømmejobben for ungdom som trenger en god CV.

TEKST OG FOTO: LARS BROVOLD

Praktikanten ved ambassaden i Bangkok, Camilla Krebs (25), var forlengst betatt av Asia da hun la inn en søknad på stillingen som praktikant for annet halvår 2010:
- Jeg ville så gjerne til Asia igjen, og helst til Bangkok. Før jeg kom til Bangkok var min Asiaerfaring fem måneder i Kina på utveksling og to måneder i Nepal på feltstudier.
Krebs har en bachelorgrad i utviklingsstudier og en mastergrad i samfunnsgeografi, noe som trolig telte sterkt i kampen blant de 32 søkerne.

Informerer folk på web
- Hva gjør du i løpet av en typisk arbeidsdag?
- Svært mye forskjellig arbeide, for det meste innenfor ambassadens politiske arbeidsfelt. Alt fra oppdatering av ambassadens hjemmeside, deltagelse på diverse seminarer og ikke minst rapportskriving. Jeg samarbeider tett med ambassaderåd Erik Svedahl.
Krebs' oppgave med hjemmesideoppdatering er viktig med tanke på at det er her norske turister får råd og advarsler, og opplysninger om hva man gjør hvis uhellet er ute.
- Kommer du i kontakt med norske turister etc. på ambassaden?
- Jobben dreier seg i hovedsak om politisk rettede oppgaver, ikke konsulære og visumorienterte ting, men jeg fikk også muligheten til å svare på henvendelser fra turister på telefon og e-post.

Stor omgangskrets
Stillingsannonsen for praktikantstillinger påstår å gi tilgang til et stort sosialt nettverk. Krebs forteller at hun på fritiden jevnlig har truffet andre skandinaviske praktikanter og venner i Bangkok:
- Det jeg merket meg under mitt opphold her i Bangkok, var hvor lett det var å få seg venner her. Min omgangskrets her i Bangkok bare vokser og vokser, og vi har allerede hatt helgeturer til ulike steder i landet, blant annet til Ayudhya og øyer i Sør-Thailand.
Krebs fortsetter: - Jeg har ikke møtt så mange storpolitikere, men noen har jeg da likevel fått hilst på, deriblant Thailands miljøvernminister Suwit Khunkitti.

Ny praktikant valgt allerede
Ambassaderåd Erik Svedahl kan fortelle at de akkurat har plukket ut en ny praktikant for vårsemesteret 2011 blant 35 søkere:
- Målsettingen er å spre kunnskap om og interesse for utenrikstjenesten. Vi tilbyr én plass i perioder på seks måneder. Stillingen lyses normalt ut to ganger i året, blant annet på våre websider.

Praktikantstilling:

* Halvårig ambassadestilling for studenter som enten er ferdig med studiene eller er inne i sluttfasen.
* Arbeidet omfatter blant annet politikk, økonomi og diplomati. Søker må være norsk statsborger.
* Bostøtte er 5700 kroner pr måned for de som ikke mottar lån fra Lånekassen. Ellers er det ingen lønn eller dekning av reiseutgifter.

(Thailands Tidende utgave 1/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge