3. mai 2011

Sjekk kampanjeprisene på nyåret

Skrevet av 

Denne tiden av året er normalt sett ikke rette tidspunkt å finne gode tilbud på. Priser og kampanjer tilpasses ferietider og ikke minst kjøpemønstre. I desember har de fleste halvt skattetrekk, og da er kjøpelysten større enn ellers. Likevel fant vi priser under 6000 kroner fra Oslo til Bangkok i januar.
Det kan virke som det arabiske flyselskapet Qatar forsøker å få fotfeste i Skandinavia. I hvert fall dukker de opp hos stadig flere byråer med svært gode priser. I våre valgte datoer i januar fikk vi en pris på 5985 kroner, og det var den billigste billetten vi fant i markedet.
Problemet med Qatar er at de reisende får to stopp hver vei - en i en europeisk by og en i Doha. Noen vil foretrekke å legge 1800 kroner mer i billetten og derved redusere til en stopp.

Norge blir som London
Prisoversikten vi har laget gjelder for reiser av en snau måneds varighet. De fleste som ankommer på turistvisum får 30 dagers opphold. Vi kunne også lagt inn priser for mindre enn 21 dager. Thai Airways legger ofte ut rimelige priser på billetter med 21 dagers varighet. Men da vi ikke fant noen slike priser for valgte utreisedatoer lot vi være.
Vi har valgt å legge inn eksempler på priser fra London til Bangkok i samme tidsrom. Hovedårsaken er at disse kan bli sammenlignbare med tilbud vi vil se i markedet når vi etter hvert får flere direkte forbindelser mellom Oslo og Bangkok. Vi har allerede sett at Thai Airways i perioder har tilbudt priser på godt under 5000 kroner. Dette gjør de bare på direkteflyvninger.

Kjøp i januar
Det kan være lurt å sjekke kampanjepriser i januar. En del flyselskaper legger ut rimelige billetter for å fylle opp en viss andel av setene i god tid. Så selges seter til normal pris i en periode. Viser det seg at en avgang ikke fylles opp, kjøres det korte kampanjer gjennom enkelte byråer eller egne nettsider for å få fylt flere seter.
Kilder for denne prisundersøkelsen er kelkoo.no, kelkoo.co. uk, ticket.no, supersaver.no samt informasjon fra flyselskapenes egne nettsider.

(TEKST: TERJE ENGØ)

(Thailands Tidende utgave 1/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge