3. mai 2011

Ny giv - nye rekorder på Kirken

Skrevet av 
Sjømannspresten har ingen planer om å forlate Pattaya, han og kona har akkurat kjøpt leilighet her. Og de ser ikke på Kirken som noe sosialkontor.

AV: ODDVAR J. WANGBERG

- Jeg ønsker at kirken skal være en oase i tilværelsen, sier Jan Olav Johannessen.
- Er du ikke redd for å konkurrere ut de norske restaurantene i byen?
- Nei, absolutt ikke. Vi er ikke en konkurrent til restaurantene og næringslivet, verken i tilbud eller som næringsgrunnlag.
- Pattaya er ingen Kardemommeby, her trenger mange hjelp, hvordan takler du det?
- Dessverre er det en del som har med seg mange problemer i 'ryggsekken' når de kommer hit. Mange opplever at sekken ikke blir lettere her. Har man forsikringene og trygd under kontroll så kan livsløpet - til tross for både 'vedlikeholdsproblemer og reparasjoner', bli positivt og godt, men har man ikke orden på forsikringer og økonomi, kan man fort oppleve at problemene tårner seg opp.

- Pattaya har alt
- Pattaya har alt, både på godt og vondt. Å leve her i byen er i stor grad hva du selv gjør det til, sier Johannessen. - Min kone og jeg valgte å kjøpe leilighet her, og det er i seg selv et utrykk for at vi trives med byens mange gode sider - sammen med folket og landet, sier presten med et smil.
- Noe av jobben din er å gå på barrunde for å treffe skandinaver. Hender det at du føler drikkepress fra folket i barene?
- Jeg føler aldri det. Å være på barbesøk gir oss anledning til å treffe hyggelige personer som vi vanligvis ikke treffer i kirken.
- Så du ser ikke på kirken som et sosialkontor for folk på skråplanet?
- Nei, kirken er ikke noe sosialkontor, selv om vi forsøker å hjelpe folk med problemer og utfordringer som hører inn under sosialkontorene hjemme.

Sjømannspresten:

Sjømannspresten i Thailand, Jan Olav Johannessen, har arbeidet som prest i Antwerpen, Singapore, New York og nå Pattaya. Han har også jobbet som personal- og organisasjonssjef for Vinmonopolet, og senere som bedriftsrådgiver innen 'headhunting'.
Johannessen har også introdusert nye elementer i den kirkelige aktiviteten i Pattaya; rekeaften, pop- og rockemusikk, dansekvelder og hardbaskede diskusjonskvelder der aktuelle saker om ting som foregår her i Thailand er satt i høysete.

Rekordtall for 2010:

* 20.000 besøk på kirken
* 1.100 sykehjemsbesøk
* 700 sosialsaker
* 130 barbesøk
* 100 gudstjenester
* 60 vielser

(Thailands Tidende utgave 2/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge