John Robert 'Lillegutt' Bø John Robert 'Lillegutt' Bø foto: Oddvar Wangberg
3. mai 2011

Norgesmester vil ha håndbakklubb

Skrevet av 
Jærbuen John Robert 'Lillegutt' Bø har Torkel Ravndal som største forbilde. Han er norgesmester i 'Farmers Walk', og håper å kunne starte en håndbakklubb i Pattaya.

AV: ODDVAR J. WANGBERG

Han er ingen smågutt når han beveger seg i sentrum av Pattaya, jærbuen John Robert Bø fra Undheim. Han er 39 år gammel, 193 centimeter høy og veier ca. 150 kilo. Han er en liten kopi av Torkel Ravndal, slik han så ut i sine yngre dager; bare muskler og gedigne never.
Bø startet å trene vektløfting som 17-åring og var genetisk stor og kraftig. Forbildet den gang var å bli like sterk som Ravndal.
Nå er det er 40 år siden Ravndal stilte i sitt siste offisielle norske mesterskap i markløft og røsket 373 kilo i været som om det skulle vært 200 kilo, og dermed fikk ny godkjent verdensrekord nok en gang.
Han blødde og fikk sår i hånden, og han sa i velkjent Ravndal-stil at han kunne ta løftet en gang til hadde det ikke hvert for skaden han hadde i hånden.
Torkel sa alltid at 'jeg er reisende i muskler'. Han ble nummer to i Nordisk Open i håndbak i 1990 i Fredrikstad, der han tapte mot Pertti Krekola. Han var god i håndbak, men tapte likevel mot mange norske håndbakbrytere. Ravndal døde i 2004 i en alder av 67 år.

Ny sportsgren
Nå har John Robert Bø gått andre veier i muskeltreningen. Han trener en relativ ny sport i Norge som heter 'Farmers Walk', som går ut på å gå med tunge vekter i hver hånd, samt å kunne holde vektene i hendene i en tidsperiode.
Han har norgesrekorden med 222 kg vekter i hver hånd og en gange på 3,5 meter. Robert var også med i norgesmesterskapet 'Strong Man' i 2007, der han fikk 6. plass.
- Det gjør meg sterk å være avholdsmann, ikke-røyker og kristen, sier Bø.

Håndbak i Pattaya
- Mitt store ønske her i Pattaya er å starte en håndbakklubb for skandinaver, og trene og ha det gøy. Og da er vi tilbake til interessen til Torkel, sier 'Lillegutt'.
- Jeg var med i et håndbakmesterskap i gågata i Pattaya for to år siden, og brøt i finalen mot en stor neger fra USA, fortellet Bø.
- Han måtte være over 200 kilo og da trodde jeg at 'nå går det rett vest', men jeg slo ham overlegent, noe jeg er stolt av, sier han.
- Du kommer til Pattaya et par ganger i året og kommer til Sjømannskirken og koser deg der, men du trener på Tony's Gym der det jo er mange menn med tvilsomme muskler, sier vi.
- Jeg tror du sikter til dop, og jeg har da også prøvet 'anaboler' i små mengder som gjør kroppen fra 5 til 15 prosent sterkere, men det er stor kontroll hjemme i Norge under konkurranser, så det er risikabelt.

Fordelen med Thailand
- Den store fordelen med å være her nede er at du får kjøpt billige mineraler og matvarer som kroppen trenger for tung trening. Hjemme i Norge er det fire ganger så dyrt, og der har jeg et budsjett på kun 1200 kroner i uka.
- Det jeg ikke liker med Thailand er at luftfuktigheten er stor når jeg trener, og det tapper musklene for krefter, sier Bø.

(Thailands Tidende utgave 2/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge