3. mai 2011

IMF: Øk skatt og moms!

Skrevet av 

Det internasjonale pengefondet (IMF) støttet Thailand under den sørøstasiatiske krisen i 1997, men innførte strenge økonomiske tiltak. Nå er IMF på banen igjen med advarsler om at den økonomiske veksten vil avta hvis landet ikke innfører visse tiltak. IMF sier at veksten i 2010 ble nærmere åtte prosent, men de antar at den synker til fire prosent i 2011. Ettersom thaiene blir rikere og minstelønnen øker, synker konkurranseevnen. Thailand hadde det nest største nasjonalproduktet i ASEAN-landene, nå er de nummer fire. Thailand er blitt mindre attraktivt som produksjonsland. De taper til land som Vietnam på grunn av kostnadsnivå, og til land som Kina og Indonesia fordi disse landene har større lokale markeder.

Statlig gjeld har økt med ni prosentpoeng siden 2008, og er nå på 46 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP). IMF sier at Thailand må øke skatteinntektene, spesielt nå det gjelder inntektsskatt, som nå står for under to prosent av BNP. IMF sier at under ti prosent av alle yrkesaktive thaier betaler inntektsskatt. De anbefaler også å øke momsen, som nå er sju prosent.

I ettertid har statsminister Abhisit gått ut i Bangkok Post og sagt at han ikke vil øke momsen. Thailand har lovfestet at moms ikke skal overstige ti prosent. Den ble økt til ti prosent i en kort periode etter den økonomiske krisen i 1997. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2011)

Lest 2589 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla