[ annonse ]
2. mai 2011

Nye veger, ønske om felles visum i Mekong-regionen

Skrevet av 
[ annonse ]

De seks landene Thailand, Burma, Kambodsja, Laos, Vietnam og Kina (provinsene Yunnan og Guangxi Zhuang) har signalisert at de ønsker at turister som reiser til grensetraktene langs Mekong-elva skal kunne klare seg med ett eneste visum for hele reisen, selv om de besøker flere land. Et møte mellom turoperatører og myndigheter med tittelen Greater Mekong Subregion (GMS) har ført til at det nå blir planlagt å starte med mindre prosjekter, siden det tar sin tid å få de seks landene til å underskrive avtalen. Handelsstanden i Chiang Rai har ifølge Bangkok Post foreslått et fellesvisum mellom Thailand og Kina for reisende i nordre Thailand inkludert byen Kunming i Yunnan-provinsen. Det satses på konkretisering under et GMS-møte i juni.

Den nye vegen 'Highway R3' fra Kunming via Laos til Chiang Rai-provinsen er allerede åpnet, og er forventet å føre med seg en sterk økning i turisttrafikken.

Likeledes er flyplassen i Luang Prabang i Laos - en by på Unescos verdensarvliste - blitt utvidet til å kunne ta imot Boeing 737-fly, og vegnettet er forbedret både til provinsen Nan i Thailand og til Jinghong i Kina.

Kina står for øvrig for halvparten av finansieringen på 1,4 milliarder baht av den nye broen over Mekong mellom Chiang Rai og Huay Xai i Laos. Dette blir den fjerde broen som krysser Mekongelven, og skal stå ferdig neste år.

Turismen fra østasiatiske land til Thailand økte med 11 prosent i fjor, til 4,4 millioner besøkende. Kina sto for 1,1 million besøk, en økning på 44 prosent fra i fjor.

I et tilsvarende fremstøt for turismen i ASEAN-området er det foreslått at reisende fra de seks assosierte medlemslandene i ASEAN - Japan, Kina, Sør-Korea, India, Australia og New Zealand - skal kunne klare seg med ett visum når de reiser innad i ASEANområdet. Dette er også på forsøksstadiet, og ingen av landene har ennå innført dette. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)