2. mai 2011

Leserinnlegg: 'Nytt på nytt' er borte!

Skrevet av 

På nett-TV annonserer NRK at programmet Nytt på Nytt fra og med 18. mars ikke lenger er tilgjengelig i utlandet, med stor beklagelse, men ingen begrunnelse, og dette er noe jeg lurer veldig på.

Jeg skjønner at det kan oppstå rettighetsproblemer med noen programmer med for eksempel musikk og direkteoverføring av idrett, men samtidig lever vi i en globalisert verden, sammenkoblet med internett, der det blir stadig mer kunstig å skille på hvilket land du sitter i og henter inn informasjon eller altså ser på TV.

Jeg har forstått det slik at det i alle år har vært en ytterst restriktiv politikk fra NRKs side, i forhold til å kunne ta imot programmer (lovlig), selv når det har vært teknisk mulig, for eksempel med parabol i campingvogn på ferie rundt om i Norden.

Jeg tror ingen andre land har hatt forbud mot å motta landets allmennkringkasting i utlandet, men jeg er spent på å få noen eksempler fra NRKs side på at de ikke er alene om et slikt forbud!

Hvorfor ikke legalisere fullt mottak av NRK via for eksempel Canal Digital på rimelige betingelser, med dekoder og parabol. Og tillate NRK nett-TV globalt, om ikke åpent, så via en innlogging knyttet til lisens/ abonnementsnummeret eller noe?

Så hva er grunnen til at NRK alltid har vært så restriktiv med mottak av NRK utenfor Norge? Og hva konkret er grunnen til at Nytt på Nytt, som ikke er et musikkprogram, og bare viser korte klipp av nyheter utover humoren i studio, ikke lenger tillates vist utover landets grenser?

Thomas Henden, Oslo

(Thailands Tidende utgave 4/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge