2. mai 2011

Leserinnlegg: 'Nytt på nytt' er borte!

Skrevet av 

På nett-TV annonserer NRK at programmet Nytt på Nytt fra og med 18. mars ikke lenger er tilgjengelig i utlandet, med stor beklagelse, men ingen begrunnelse, og dette er noe jeg lurer veldig på.

Jeg skjønner at det kan oppstå rettighetsproblemer med noen programmer med for eksempel musikk og direkteoverføring av idrett, men samtidig lever vi i en globalisert verden, sammenkoblet med internett, der det blir stadig mer kunstig å skille på hvilket land du sitter i og henter inn informasjon eller altså ser på TV.

Jeg har forstått det slik at det i alle år har vært en ytterst restriktiv politikk fra NRKs side, i forhold til å kunne ta imot programmer (lovlig), selv når det har vært teknisk mulig, for eksempel med parabol i campingvogn på ferie rundt om i Norden.

Jeg tror ingen andre land har hatt forbud mot å motta landets allmennkringkasting i utlandet, men jeg er spent på å få noen eksempler fra NRKs side på at de ikke er alene om et slikt forbud!

Hvorfor ikke legalisere fullt mottak av NRK via for eksempel Canal Digital på rimelige betingelser, med dekoder og parabol. Og tillate NRK nett-TV globalt, om ikke åpent, så via en innlogging knyttet til lisens/ abonnementsnummeret eller noe?

Så hva er grunnen til at NRK alltid har vært så restriktiv med mottak av NRK utenfor Norge? Og hva konkret er grunnen til at Nytt på Nytt, som ikke er et musikkprogram, og bare viser korte klipp av nyheter utover humoren i studio, ikke lenger tillates vist utover landets grenser?

Thomas Henden, Oslo

(Thailands Tidende utgave 4/2011)

Lest 3166 ganger Sist redigert 12. mai 2012 - 11:25

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter