2. mai 2011

Qatar - ny utfordrer på thailandsruten

Skrevet av 
Raskt voksende Qatar Airways, kjent for høy standard og aggressiv prising, starter 5. oktober flyvninger mellom Oslo og Bangkok.

AV: TERJE ENGØ

Qatar Airways flyr via byen Doha i Den arabiske gulf. Foreløpige priser er fra 6.213 kroner Oslo Bangkok tur/retur. Businessklasse tilbys fra 17.713 kroner. SAS la nylig ut billetter for oktober til 4.995 kroner. Dette er mest sannsynlig for å demme opp mot konkurransen fra Qatar, som vil ha fem ukentlige avganger fra Oslo. Det er derfor grunn til å forvente flere gode tilbud fra både SAS og andre selskaper fremover.

Fikk toppkarakter
Qatar Airways er kjent for å kombinere lave priser med luksus. På Skytrax, hvor flyselskaper med internasjonale flyvninger gis en rating, har nesten 600 passasjerer vurdert selskapet. Og dommen er klar: Det er ett av sju selskaper i verden som oppnår hele fem stjerner. SAS har til sammenligning tre stjerner og Thai Airways har fire stjerner i totalvurderingen. Thai fikk for øvrig fem stjerner for sin førsteklasse og fire stjerner på økonomiog businessklasse, mens SAS må nøye seg med tre stjerner på samtlige klasser. Qatar Airways får høyeste rating både for økonomi-, business- og førsteklasse.

Gunstig avreisetidspunkt
Qatar Airways vil ha avgang fra Oslo klokken 16.10. Dette vil gjøre det enklere for reisende fra andre deler av landet som ønsker å slippe å overnatte i Oslo. Det er forbindelse samme dag fra de fleste steder som gir rikelig med margin for å nå flyet. Reisen nedover tar 13,5 timer, mens returen er mer langdryg og tar hele 24,5 timer. Denne returreisen vil nok enkelte finne i lengste laget. Hvor mange som velger Qatar Airways vil i stor grad være avhengig av prisen selskapet tilbyr når de kommer i gang med flyvningene.
Et eksempel på Qatar Airways' svært gode priser får en ved å sjekke priser fra steder som London, Amsterdam og København. I tabellen ser en hvordan Qatar kommer ut prismessig i forhold til de rimeligste selskapene, og i forhold til kjente selskaper som British Airways, Thai og KLM.

Gunstig i høysesongen
I lavsesong holder alle selskaper lave priser, og det er små forskjeller. Et eksempel er mai måned. Da kan forskjellen mellom Qatar og KLM fra København være under hundrelappen. Men ved utreise i juli skiller det rundt 2.000 kroner.
Tabellen vi har laget viser at tilsvarende forskjeller også gjelder for utreiser fra London og Amsterdam. Det er derfor grunn til å tro at Qatar vil bli et lønnsomt alternativ når det er utreise i perioder med høye priser.
Qatar Airways ble etablert i 1994 og har 94 fly i drift. I tillegg har de bestilt - eller har opsjon på kjøp av, 80 Airbus A350, 60 Boeing 787, 9 Boeing 777, 5 Airbus 380 800 og 15 Airbus A320. Dette er med andre ord et av verdens raskest voksende flyselskaper.

(Thailands Tidende utgave 4/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge