[ annonse ]
2. mai 2011

Ny atomutredning for Thailand - inkludert Chonburi

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand har en plan om å bygge fem atomkraftverk som skal være i drift senest i år 2020. Provinsen Chonburi, som blant annet huser feriebyen Pattaya, er et av åstedene. Da atomkrisen i Japan for alvor kom i mediebildet i midten av mars, var imidlertid statsminister Abhisit raskt ute med å bestille en ny undersøkelse og gjennomgang av de eksisterende planene. Spesielt to saksområder skal revurderes, nemlig nødrespons og beskyttelse mot terroristangrep.

Ifølge et intervju i avisa The Nation er statsministeren personlig ingen stor tilhenger av atomkraft.

I tillegg til Chonburi er det provinsene Chainat, Chumpon (provinsen sør for feriebyen Hua Hin) og Nakhon Sithammarat som har vært utpekt til åsted for atomkraftverk, men store protester fra lokalbefolkningen i Nakhon Sitammarat i Sør-Thailand fikk regjeringen til å droppe denne provinsen, slik Thailands Tidende skrev 1.
januar i år.

Thailand fikk for øvrig allerede i 1966 godkjent planer fra IAEA om bygging av atomkraftverk, men planene ble lagt på is i 1978, da naturgass seilet opp som en stor energikilde.

Alternativer til atomkraft for Thailand består av økt import av vannkraft fra Laos, import av naturgass og bygging av kullkraftverk.

De fleste av de i alt 155 atomreaktorer under planlegging i verden i dag ligger i Asia. Det er ifølge The Nation pr i dag 65 reaktorer under bygging i Asia. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)