[ annonse ]
Luftforurensning gir skjønn solnedgang foto: Terje Engø
2. april 2012

Luftforurensning gir skjønn solnedgang

Skrevet av 
[ annonse ]

Det går mot slutten av den tørre årstiden. Bøndene forbereder åkrene til neste risavling. I Nord-Thailand har det vært perioder med helsefarlige mengder med støv i lufta - mye forårsaket av bønder som svir åkrene for gammel halm.

Høy luftforurensning er den viktigste årsaken til de vakre solnedgangene over Nord- og Nordøst-Thailand i perioden februar til mai. Da er solen rød - ofte intenst ildrød. Så kommer regnet og luften vaskes ren. Da skifter fargen i solnedgangene til mer oransje og gule toner. Da er det luftfuktigheten som avgjør mye av fargen.

Bildet her er tatt fra Savannakhet i Laos. I forgrunnen ser vi Mekongfloden, i bakgrunnen ligger en båt ved bredden i Mukdahan. Det er tørke og vannstanden er for lav til at større fartøyer kan ferdes på floden. Vakkert.

I Nord-Thailand er forurensningen mye verre enn i sør, grunnet blant annet at de brenner ned krattskog, ikke bare rishalm og ugress rundt åkrene. Det eksisterer et lovforbud mot å svi åkrene. Like fullt er det rykende åkrer å se over alt før regnet kommer. 

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)