Naturmedisiner i Sakhon Nakhon Naturmedisiner i Sakhon Nakhon foto: Suwanne Buransuk
2. april 2012

Selger helseforsikring på flaske

Skrevet av 

Du ser dem over alt hvor du ferdes i Thailand - brukte spritflasker fylt med trebiter. Ulike flasker med ulikt navn og ulike egenskaper. På landsbygda i Isan, noen timer nord for Pattaya, ble også vi overtalt til å handle. Den viste seg å være det nærmeste man kan komme ‘helseforsikring på flaske’.

Trebiter og bark fra ulike trær er en viktig del av thailandsk naturmedisin. De som kjenner egenskapene til ulike trær og urter kan lage medisiner som virker mot det meste.

Flasken vi kjøpte hadde en liten bruksanvisning som forklarte at den skulle fylles med 40 prosent hvitt brennevin. Den skulle deretter stå og godgjøre seg i sju til ti dager. Hele tre ganger kan flasken fylles med sprit før de ti forskjellige tresortene i flasken er vasket fri for helsebringende stoffer. I følge bruksanvisningen er det anbefalt å drikke dette før måltider. Du skal da få energi som motvirker slapphet. Har du nettopp født barn vil den gjøre at kroppen raskt blir som normal igjen. Likeledes vil blodet få bedre kvalitet og du blir kvitt smerter og stivhet i muskler og ledd. Du vil også få økt matlyst.

Det viktigste er likevel at flaskens innhold gir både menn og kvinner bedre seksuell yteevne. Ordet ‘seksuell’ nevnes ikke direkte, men meningen er tydelig. Etter å ha drukket blandingen skal både menn og kvinner få økt sexlyst og yteevne.

Det står ikke noe på flasken om dosering, men det er grunn til å tro at for store doser kan virke mot sin hensikt. Den eneste advarselen sier at gravide kvinner ikke skal innta denne medisinen. Spørsmålet som reiser seg er om ikke dette vidundermiddelet fjerner behovet for både leger, sykehus, viagra og helseforsikring? Til en pris av 180 baht er det i så fall en god handel. (Suwanne Buransuk)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge