2. april 2012

Førsteklassinger får nettbrett til 2500 baht

Skrevet av 

Allerede fra neste skoleår - som starter nå i mai - skal 860.000 førsteklassinger (Pathom 1) i Thailand etter planen få utlevert sin egen ‘iPad’, produsert i Kina. Ekte iPad fra Apple selges i Thailand fra ca. 16.000 baht, så det er en redusert versjon som utdeles til førsteklassingene. Dette var et valgløfte Pheu Thai ga før valget i fjor, og de følger åpenbart opp sitt løfte. Anbudsrunden har dreid seg om 900.000 nettbrett, hvorav 40.000 går til lærere og andre formål.

Ikke før er denne handelen i boks, så har utdanningsdepartementet et nytt prosjekt på gang, hvor de ønsker å bestille 700.000 nettbrett med høyere kapasitet som skal gå til førsteklassinger på ungdomsskolen (Matayom 1).

Det er ifølge Bangkok Post firmaet Shenzhen Scope Scientific Development Co som gikk seirende ut av budrunden, som sammen med tre andre kinesiske firmaer gikk til finalerunden.

Vinneren, som gjerne kalles kun ‘Scope’ (bildet), har gitt anbudet i US dollar, nærmere bestemt 81 dollar. De tre andre finalistene tilbød henholdsvis 89, 105 og 135 dollar pr nettbrett. En komité har besøkt alle fire fabrikkene i Kina. Vinneren har lovet å produsere 24.000 nettbrett pr dag i tiden fremover. De skal leveres med ferdig programvare for undervisning til førsteklassinger.

[ annonse ]

Spesifikasjonene for nettbrettene er 7 tommers skjerm, 16 Gb lagringskapasitet, 1 GHz Dual Core CPU, 512 Mb RAM og Android 3.2 operativsystem. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

Lest 2886 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla