Harald Borgen, Phitsanulok, kjører design-shopper Harald Borgen, Phitsanulok, kjører design-shopper foto: privat
2. april 2012

Planlegger ny MC-klubb ‘på landet’

Skrevet av 

Navn, ryggmerke og facebookside er allerede klart, men de mangler medlemmer. To nordmenn i provinsene Phitsanulok og Phichit søker etter kjørekamerater. Eneste krav er at man har en motorsykkel på minst 200 cc.

‘Ufo Mc Thailand’ har i skrivende stund 70 venner på Facebook (www.facebook.com/tommy.thai) men de har ikke nok medlemmer til å danne styre og lage formålsparagraf. For pr i dag er det kun initiativtakerne Harald Borgen i Phitsanulok og Kjell Pettersen i Phichit som er med.
De to nordmennene bor i naboprovinser helt nord i Sentral-Thailand, omtrent midt mellom Bangkok og Chiang Mai.
- Hvordan går arbeidet med dannelsen av klubben?
- Det går tregt å få fart på sakene, hovedsakelig fordi vi bor spredt, sier Harald Borgen. - Men de gangene vi treffer andre faranger her oppe så spør vi alltid om de er interessert i MC. Mange svarer ja.
- Vi fant ut at vi kunne spørre Thailands Tidende om dere kunne hjelpe oss å nå ut til flere MC-
interesserte. Vi mottar avisen også her oppe, og vet at den blir mye lest rundt omkring, sier Borgen.

En ‘100% klubb’
- Dere sier at dette skal bli en ‘100% klubb’. Hva betyr det?
- Det betyr at vi er 100 prosent interessert i MC. En ‘1% klubb’ vil si at de er 1 prosent interessert i MC og 99 prosent interessert i kriminelle ting. Vi tar avstand fra all kriminell aktivitet. Vi ønsker å drive med sosiale ting, komme sammen, kjøre turer, ta med konene på dagsturer og oppleve naturen. Med andre ord ‘komme oss opp av sofaen’.
Borgen og Pettersen har også planer om veldedig virksomhet rettet mot barnehjem og institusjoner. De tror mange barn ville synes det var gøy å få en tur på stor sykkel.
- Det begynner å bli flere fra Skandinavia som slår seg ned, derfor kom tanken at vi kunne få samlet noen som har samme inntresse som oss, istedenfor å kjøre alene hver gang, sier Kjell Pettersen.

Forarbeidet gjort
De to har allerede laget forslag til formålsparagraf for klubben, men trenger altså flere medlemmer for å opprette et styre. Forslag til ryggmerke er også laget. Forslaget til formålsparagraf sier at potensielle medlemmer må ha en sykkel som er på minst 200 cc. De ønsker alle nasjonaliteter velkommen, ikke bare nordmenn eller skandinaver for den saks skyld.
- Hva betyr klubbnavnet?
- UFO står for de engelske ordene Union, Friendship og Organization. Altså samhørighet, vennskap og organisasjon.
Harald Borgen har for øvrig ikke kjørt sykkelen sin ennå i Thailand: - Jeg vil ha den i helt lovelig stand først, og på verkstedet her går alt veldig sent.
Borgen har det som kalles en ‘design shopper’: - Det er bare en av denne i hele verden, så jeg håper på litt interesse når vi begynner å kjøre. Folk vil da forstå at det ikke bare er tomprat vi driver med, sier han.

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge