Nordenden av Pattaya Beach Nordenden av Pattaya Beach foto: Dag A. Ekeberg
2. april 2012

15 millioner baht bevilget til sand

Skrevet av 

Nordenden av Pattaya Beach mangler sand. Erosjon gjør at det kun er få meter igjen utenfor Dusit Resort. I påvente av at nasjonale myndigheter skal bevilge penger til redningsaksjoner har Pattaya City Council bevilget 15 millioner baht til et prosjekt som skal hente ekstra sand fra Rayong. De skal fylle inn 15 meter med sand, deretter lage en barriere med sandsekker, og til slutt fylle på 35 meter ekstra ut i sjøen. Det er Inthana Construction Co. Ltd. som har fått oppdraget, og de skal etter sigende bruke tre måneder på jobben.

Det foreligger et forslag om å gjøre den samme prosedyren for hele Pattaya Beach i tre kilometers lengde. Kostnadene er anslått til 380 millioner baht. Det beror på en avgjørelse fra Ministry of Natural Resources and Environment hvorvidt hele prosjektet skal igangsettes - noe som tidligst kan skje ved årsskiftet, ifølge Pattaya Mail.

Flere nyhetsmedier hadde store oppslag i fjor om at Pattaya Beach ville gå tom for sand i løpet av kun fem år hvis intet ble gjort. De som har observert stranden i mange år har imidlertid ikke kunnet unngå å legge merke til at dette er et fenomen som kommer og går, og fant dommedagsprofetien fra universitetshold i Bangkok å være uten rot i virkeligheten. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

Lest 1516 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter