En av åtte søker thaidame på nett illustrasjonsfoto: Terje Engø
2. april 2012

En av åtte søker thaidame på nett

Skrevet av 

En av åtte enslige nordmenn i aldersgruppen 41-45 søker thaidamer på nett. Minst 55.000 skandinaver er aktive medlemmer på slike nettsteder. Nordmenn er desidert mest aktive. Skandinaver legger igjen over 2 millioner kroner årlig på det største stedet, ThaiLoveLinks.

ThaiLoveLinks er det desidert største nettstedet for å treffe thailandske kvinner. Et annet er DateInAsia.com, men blant skandinaver har de kun i underkant av 10 prosent av medlemsmassen til ThaiLoveLinks. Ut over dette finnes det mange nettsteder på markedet, men de er små i sammenligning.
Vi har funnet ut at ThaiLoveLinks har ganske nøyaktig 20.000 norske menn som medlemmer, som tilsvarer omtrent 1 prosent av alle norske menn over 18 år.
Men noen aldersgrupper er bedre representert enn andre. I aldersgruppen 41-45 år er det om lag 3300 aktive norske profiler på ThaiLoveLinks. Ifølge SSB finnes det totalt ca. 191.000 norske menn i aldersgruppen 41-45. Også ifølge SSB - tall fra samboerundersøkelser gjort i 2010, er 15 prosent av disse uten ektefelle eller samboer. Det vil altså si at ca. 28.500 norske menn mellom 41 og 45 år er uten ektefelle eller samboer. Hvis man antar at dette er de potensielle deltakerne på nettdating, så vil det si at hele 11,5 prosent av disse pr i dag er aktive medlemmer på ThaiLoveLinks. Legger man til medlemmene i DateInAsia.com og andre kommer vi opp i minst 12,5 prosent, altså en av åtte.
Tar man i betraktning at det finnes mange enslige menn som ikke aktivt leter etter en kvinne, så blir det etter hvert store prosentandeler som satser spesifikt på det thailandske ‘markedet’.

Norge overrepresentert
Vi har sett på folk fra Norge, Sverige og Danmark på de to ovennevnte nettstedene. Da fant vi totalt ca. 55.000 menn som medlemmer, selv om det er noe overlapp.
Det er medlemmer med bildeprofil som enklest kan beregnes på ThaiLoveLinks. Det er i skrivende stund 8.901 norske menn, 10.087 svenske menn og 3.636 danske menn som har en aktiv profil med bilde på ThaiLoveLinks. I tillegg kommer medlemmer med profil uten bilder. Statistikk fra nettstedet viser at det er ca. 25% flere profiler uten bilde enn med bilde. Derfor blir det totale antallet ca. 20.000 norske menn, 22.700 svenske menn og 8.200 danske menn.
DateInAsia.com har 1.444 norske menn, 1.740 svenske menn og 802 danske menn med aktiv profil på nettstedet. Det gir i underkant av 4.000 skandinaviske profiler.
Sett i forhold til befolkningsantall i de tre skandinaviske landene, er norske menn omtrent dobbelt så hyppig forekommende som dansker og svensker, selv om det i rene tall er flere svensker representert.

Legger igjen 2,2 millioner
ThaiLoveLinks er lagt opp slik at ordinære medlemmer ikke kan kontakte hverandre. De kan vise interesse, men ikke kommunisere direkte. Derfor må man investere i et medlemskap når man treffer ‘den rette’. Det er to typer medlemskap, ‘Gold’ til ca. 200 kroner måneden og ‘Platinum’ til ca. 250 kroner måneden. Det er imidlertid rabatter for tre, seks eller tolv måneders medlemskap. Statistikken vår viser at det blant nordmenn, svensker og dansker totalt er 653 goldmedlemskap og 666 platinummedlemskap. Med rabatt anslår vi konservativt at prisen i snitt ligger på 125-150 kroner måneden for disse to medlemskapene. I så fall kommer man frem til at skandinavene legger igjen 2,2 millioner kroner på dette nettstedet på et år.

Danskene er annerledes
Det er overraskende få dansker på ThaiLoveLinks og DateInAsia. Kanskje skyldes det økt stigmatisering av thailandske kvinner i Danmark, da det finnes et relativt stort antall thailandske prostituerte i landet. Ser man på kontaktannonsene til Ekstrabladet finner man mange thailandske kvinner som tilbyr seksuelle tjenester. Noen jobber for seg selv, andre er tilknyttet massasjeinstitutter. En gjennomgang av rubrikkannonsene i Ekstrabladet 10. mars viser 19 individuelle thailandske kvinner og 46 ‘klinikker’ som tilbyr thailandske kvinner.
En annen årsak kan være at Danmark har en annen bosettingsstruktur, kombinert med en ‘krokultur’. Det er kort vei til nærmeste kro, og kroene og det sosiale liv tilknyttet disse er en viktig del av danskenes hverdag, og gir gode muligheter til å treffe enslige av motsatt kjønn.
En årsak kan også være de senere års innstramming i de danske vilkårene for oppholdstillatelse.


En av ti thaikvinner i Norge ‘dater’

Det er nå 860 kvinner med bosted i Norge på ThaiLoveLinks.
Dette dreier seg i all hovedsak om thaier. Nettstedet brukes av thailandske kvinner på jakt etter ny ektefelle, men det er også noen med mer kortsiktig økonomisk gevinst i sikte.
Vi ser flere profiler hvor kvinner oppgir at de er gift, samtidig som de søker etter ektefelle. Disse føler seg tydeligvis sikre på at ektemannen ikke går inn på dette nettstedet.
De thailandske kvinnene på ThaiLoveLinks utgjør om lag ti prosent av alle thailandske kvinner bosatt i Norge. Det er mer enn ti prosent av thaikvinner i Norge som er skilte, så statistikken i seg selv betyr ikke at mange thailandske kvinner er utro.
Det er vanskelig å si nøyaktig hvor stort antall som er ute etter kortsiktige forhold med økonomisk gevinst, men etter gjennomlesning av rundt hundre annonser anslår vi at det dreier seg om ca. 10 prosent. Det de holder på med er ulovlig, så de forsøker å skjule virksomheten. Derfor må en lese litt mellom linjene. For eksempel er gifte kvinner som gjerne vil date menn mellom 30 og 65 år et godt eksempel på de som sannsynligvis er mest opptatt av økonomisk gevinst og mindre av mannens kvaliteter utover betalingsevne.

[ annonse ]

Presisering. I forrige utgave sto det at det er drøyt 7000 norske medlemmer av ThaiLoveLinks. Det tallet var basert på kun de medlemmer som hadde bilde til sin profil. Red.

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge