5. april 2012

Ekstra lang Songkran i år - fokus på alkohol

Skrevet av 

Det årlige trafikkaoset på thailandske veier starter allerede i kveld. Morgendagen (6. april) er buddhistisk helligdag, så vær forberedt på stor trafikk på vegene fra og med i kveld. Selve Songkran er 13-15. april, og faller i år på en helg. Det er imidlertid mange thaier som får fri hele kommende uke. Ifølge en meningsmåling fra Suan Dusit skal 60 prosent av befolkningen i Bangkok med omegn reise til sin hjemprovins under denne høytiden.

Det var i fjor 271 drepte på vegene under Songkran. Tallet har gått litt ned siden toppåret 2009, da det var 373 drepte.

Mandag 9. april er også helligdag, siden prinsesse Bejaratana Rajasuda kremeres den dagen. Begravelsen varer tre dager, fra 8. til 10. april, og det vil sette sitt preg på landet. Hun var eneste datter av kong Vajiravudh (Rama VI), som var den nåværende kongens onkel. Prinsessen ble 85 år gammel og døde i fjor sommer.

Stengte barer

Det turistene vil merke mest med begravelsen, er at barer vil være stengte 8-10. april. Noen barer vil som vanlig bryte forbudet og holde åpent, men det blir uten musikk og med alkoholsalg i det skjulte.

Chiang Mai og ikke minst Pattaya får som vanlig lov å feire Songkran ekstra lenge (Pattaya i april - vannkrig og musikkfestival)

- Vil slå hardt ned

Myndighetene signaliserer at de vil slå hardt ned på brudd på alkoholloven. Direktør i det thailandske helsedirektoratet (Disease Control Department), Pornthep Siriwanarangsan, sier til avisen The Nation at politiet vil sjekke nøye at tidene for lovlig alkoholsalg overholdes. Det er ulovlig å selge alkohol fra butikkutsalg før klokken 11.00 og mellom 14.00 og 17.00 alle dager i Thailand.

[ annonse ]

Likeledes er det ulovlig å selge alkohol langs hovedvegnettet - det gjelder hele døgnet. Kjeden 7-Elevens utsalg på PTT-stasjoner selger ikke alkohol. Mindre dagligvarebutikker, kiosker etc. pleier sjelden å overholde denne loven, og det er vel lite som tyder på at de starter med det akkurat i år.

Det er også en lov i Thailand som sier at det er forbudt å drikke alkohol i nasjonalparker og andre offentlige parker. Dette forbudet var ikke håndhevet spesielt sterkt inntil i fjor, da det plutselig ble bestemt at denne loven skulle trekkes frem i lyset igjen. Siriwanarangsan sier til The Nation at det blir kontroll av alkohol også i nasjonalparkene, som er favorittutfartsstedet for thaier under denne høytiden. Det er ikke lov å selge alkohol, og heller ikke lov å bringe med seg.

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge