Ambassadør Katja Nordgaard Ambassadør Katja Nordgaard (foto: Ambassaden)
15. april 2012

Ambassadøren talte Telenors sak

Skrevet av 

Thailands Tidende har sett utdrag av et referat fra en samtale mellom norsk ambassadør i Thailand Katja Nordgaard og handelsminister Boonsong Teriyapirom fra 17. februar i år. Deler av rapporten fra ambassaden til Utenriksdepartementet er sladdet, men det går frem at ambassadøren ønsket bedre konkurranseforhold for Telenor i Thailand. Hun viste til den thailandske forskriften fra august i fjor angående utenlandsk dominans i telekomsektoren.

Referatet sier følgende: ”Nordgaard viste til Telenors langsiktige engasjement og strategiske bidrag til utviklingen av telekommunikasjoner i Thailand, og sa at hun håpet det ville være mulig å bringe mer klarhet i definisjonen på hva som utgjorde ulovlig utenlandsk dominans i sektoren.”

Neste avsnitt i referatet er sladdet overfor pressen bortsett fra den første setningen som lyder: ”Departementsråd Yanong Phuangrach kommenterte ikke den aktuelle saken.” Handelsministerens høyre hånd vil tydeligvis ikke si noe om Telenor, noe som kan ha sin årsak i at telekomsektoren er blant de mest ømtålige temaene i thailandsk politikk. Markedsleder AIS ble grunnlagt av nåværende statministers bror, og nummer tre True Move har forhenværende statsministers far som styremedlem. Telenor kontrollerer ifølge egne årsmeldinger 65% av det nest største mobilselskapet Dtac. Thailandsk lov tillater maksimalt 49% utenlandsk eierskap.

[ annonse ]

Den norske stats eierskap i Telenor forvansker situasjonen for thaiene. Kritikk av Telenor vil også indirekte bli kritikk av kongeriket Norge. Thailand er stolt av det faktum at de selv er et kongedømme. De føler et spesielt fellesskap med andre kongedømmer, og vil nødig kritisere kongelige, selv om det i dette tilfellet blir i tredje instans: Telenor – Staten – Kongen.

(Thailands Tidende Nett)

Lest 3920 ganger Sist redigert 22. april 2012 - 07:04

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter