annonse:
1. november 2010

Flere får avslag på besøksvisum

Skrevet av 

Avslagsgprosenten er gått opp, og færre thaier søker familiegjenforening.

Hittil i år har Utlendingsdirektoratet (UDI) behandlet 5942 søknader om besøksvisum for thaier til Norge. Avslagsprosenten frem til 30. september ligger på 9,1 prosent.

Pattaya Tidende skrev 1. april i år om den høye prosenten av thaier som får avslag på sine søknader om besøksvisum sammenlignet med en rekke andre nasjonaliteter. I flere år lå avslagsprosenten via den norske ambassaden i Bangkok på 11-12 prosent. Den falt til 7,8 prosent i 2009 på grunn av at mange velstående thaier benyttet anledningen til å ta en ferietur til Norge med den nye direkteruten til Thai Airways. Inneværene år er altså avslagsprosenten gått noe opp igjen.

Antallet søknader om besøksvisum som har vært behandlet ved ambassaden ser ut til å bli på noenlunde samme nivå som i fjor. Da ble det behandlet 8038 søknader. I disse tallene inngår bare søknader som er behandlet ved ambassaden. I tillegg kommer et mindre antall som er behandlet i UDI.

Færre på familiegjenforening

649 thaier var pr 31. august gitt opphold i Norge på grunnlag av søknad om familiegjenforening. I hele fjor fikk 1248 thaier innvilget slikt opphold. Hvis trenden fortsetter i årets fire siste måneder, vil det bety en nedgang på 22 prosent fra i fjor. Som man ser av tabellen, var det et hopp i antall familiegjenforeninger i 2004, og et nytt hopp i 2008. Men nå peker altså trenden nedover igjen.

I tillegg til innvilgede besøkstillatelser og familiegjenforeninger har 105 thailandske borgere blitt innvilget arbeidstillatelse i Norge ved utgangen av august, mot 135 i hele 2009.

(Pattaya Tidende utgave 11/2010 - 1. november 2010)

 

Lest 2747 ganger Sist redigert 27. april 2012 - 16:20
annonse:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace