[ annonse ]
1. november 2010

Flere får avslag på besøksvisum

Skrevet av 

Avslagsgprosenten er gått opp, og færre thaier søker familiegjenforening.

Hittil i år har Utlendingsdirektoratet (UDI) behandlet 5942 søknader om besøksvisum for thaier til Norge. Avslagsprosenten frem til 30. september ligger på 9,1 prosent.

Pattaya Tidende skrev 1. april i år om den høye prosenten av thaier som får avslag på sine søknader om besøksvisum sammenlignet med en rekke andre nasjonaliteter. I flere år lå avslagsprosenten via den norske ambassaden i Bangkok på 11-12 prosent. Den falt til 7,8 prosent i 2009 på grunn av at mange velstående thaier benyttet anledningen til å ta en ferietur til Norge med den nye direkteruten til Thai Airways. Inneværene år er altså avslagsprosenten gått noe opp igjen.

[ annonse ]

Antallet søknader om besøksvisum som har vært behandlet ved ambassaden ser ut til å bli på noenlunde samme nivå som i fjor. Da ble det behandlet 8038 søknader. I disse tallene inngår bare søknader som er behandlet ved ambassaden. I tillegg kommer et mindre antall som er behandlet i UDI.

Færre på familiegjenforening

649 thaier var pr 31. august gitt opphold i Norge på grunnlag av søknad om familiegjenforening. I hele fjor fikk 1248 thaier innvilget slikt opphold. Hvis trenden fortsetter i årets fire siste måneder, vil det bety en nedgang på 22 prosent fra i fjor. Som man ser av tabellen, var det et hopp i antall familiegjenforeninger i 2004, og et nytt hopp i 2008. Men nå peker altså trenden nedover igjen.

I tillegg til innvilgede besøkstillatelser og familiegjenforeninger har 105 thailandske borgere blitt innvilget arbeidstillatelse i Norge ved utgangen av august, mot 135 i hele 2009.

(Pattaya Tidende utgave 11/2010 - 1. november 2010)

 

Lest 3288 ganger Sist redigert 27. april 2012 - 16:20

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter