annonse:
1. november 2010

7-Eleven som ‘politistasjon’

Skrevet av 
Drøyt 20 sentralt plasserte butikker i kjeden 7-Eleven i Pattaya er med på et prøveprosjekt som starter 1. november og skal vare i første omgang ut året. Disse butikkene skal i disse to månedene være kontaktpunkt for turister som trenger politiassistanse. Det kan man se av et skilt på døra som sier 'Police Contact Point for Tourists/1155 Your First Friend 24 Hours on Services'. Man kan forklare problemet til staben, som så tar telefonisk kontakt med politiet. Det vil også finnes skjemaer å fylle ut, hvis språkproblemene blir for store. Disse skal i starten finnes på engelsk og russisk.

Det er turistpolitiet i Thailand som hadde ideen til dette prosjektet. Sjefen Adis Ngamjitsuksri uttalte til Bangkok Post at det på populære turiststeder finnes adskillig flere 7-Eleven enn politiboder, og at butikkene er åpne 24 timer i døgnet. For turister som ikke har mobiltelefoner med seg, eller som ikke vet hvordan man henvender seg til politiet, kan 7-Eleven by på en gunstig løsning. Han sier at målsetningen er å utvide prosjektet til å gjelde alle store turiststeder i Thailand.

Operatør av 7-Elevenkjeden i Thailand, firmaet CP All, sier at de er rede til å utvide prosjektet til å bli landsdekkende hvis ønsket er tilstede fra myndighetenes side. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2010 - 1. november 2010)

 

Lest 1335 ganger

Hold deg oppdatert – lik Thailands Tidende på Facebook:

Mer fra samme kategori

annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm