[ annonse ]
1. november 2010

Nordmenn kjøper i Hua Hin

Skrevet av 
[ annonse ]
Stadig flere skandinaver velger Hua Hin som ferie- og bosted. For å få en indikasjon på hvor mange nordmenn det finnes i Hua Hin, har Pattaya Tidende snakket med innehaver av hua-hin.no, eiendomsmegleren Johnny Solberg, som sier:

- Siden oppstarten i 2005 har mitt firma solgt bolig til 120 nordmenn i Hua Hin. Med de salgene mine konkurrenter har gjort, antar jeg at det er 300 nordmenn som har kjøpt bolig her i dette tidsrommet.

På spørsmål om fellestrekk med kjøperne, svarer Solberg at en betydelig andel er småbarnsfamilier, som syntes Spania ikke lenger var verken billig eller varmt nok.

Særlig i årene etter tsunamien har stedet opplevd stor vekst av skandinaver og andre vestlige turister. En folketelling forteller om minst 3000 vestlige fastboende i Hua Hin, hvorav engelskmenn og skandinaver er de største gruppene. Et betydelig antall er pensjonister.

Lokale entreprenører og byggherrer har lenge gnidd seg i hendene over betalingsviljen til vestlige investorer og boligkjøpere. Boligprisene har steget kraftig i takt med utbyggingen. En nedkjøling av markedet skjedde høsten 2008, men prisveksten ventes å ta seg opp igjen de neste to årene, ifølge Bangkok Post.

Blant skandinaver er svenskene klart dominerende. En svensk forening er forlengst opprettet, med avholdt årsmøte hvor så mange som 180 skal ha deltatt.

(Pattaya Tidende utgave 11/2010 - 1. november 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)